Šport > Nogomet
44 ogledov

Ferci užaljeni: Ibra jih je ozmerjal z "jokicami in ribiči"

Ibrahimović Davidssen Benjaminsen Švedska Ferski otoki kvalifikacije za SP 2014 EPA
Neustrašni Zlatan Ibrahimović na igrišču velikokrat deluje kot nekdo, ki mu je nemogoče zlesti pod kožo. Toda nogometašem Ferskih otokov je na torkovi kvalifikacijski tekmi uspelo prav to. Švedi so sicer slavili z dvema goloma Ibrahimovića, ki pa je večkrat povsem izgubil živce, vratarju otočanov pa v glavo vrgel tudi žogo.

"To je bil 'no-look pass'," je sicer v rahlem smehu v pogovoru za eno izmed švedskih televizij dejal vidno nataknjeni Zlatan Ibrahimović, ki ga je novinarka vprašala o njegovem metu žoge, s katero je v obraz zadel vratarja Ferskih otokov, a sodnik njegove nešportne poteze ni videl.

Ibrahimovića je več nogometašev ferskega moštva po tekmi obtožilo arogantnega vedenja, on pa je o njih povedal, da so "provokatorji" in "jokice". 

"Ves čas so se pritoževali. Še nikoli se nisem pomeril z ekipo, ki bi toliko jokala. Želeli so provocirati, ampak to so storili na napačen način − nič točk v skupini, pritoževali pa so se celo tekmo. Osredotoči se na igranje in mogoče boš osvojil kakšno točko," je po tekmi v mešani coni povedal član Paris Saint-Germaina.

"Všeč mu je, da potrjuje koliko denarja zasluži"

Ibrahimović se je s Ferci spopadal že na prvi kvalifikacijski tekmi v letošnjem ciklusu, tokrat pa je po odločilni enajstmetrovki za 2:0, Švedi so takrat že igrali brez enega izključenega nogometaša, huronsko slavil s pogledom proti vratarju Gunnarju Nielsenu, o katerem je kasneje dejal, da "preveč govori". 

"Zlatanu je všeč, da potrjuje koliko denarja zasluži. Tako dober igralec je, da ne razumemo, zakaj je tako nataknjen," je v sredo besede ferskega reprezentanta Símuna Samuelsena prenesel švedski dnevnik Aftonbladet.

Samuelsen je kritiziral nepravično podobo, ki jo je Ibrahimović zdaj poslal v svet o sicer skromnih nogometaših z ribiških otokov. Nasprotniki Slovenije v mitskih kvalifikacijah za SP 2002 in nazadnje tudi v boju za Euro 2012 so prepričani, da Ibrahimović ne bo priznal svojega dela krivde.

"Rekel nam je, da smo ribiči"

"Igramo na moč, ampak pošteno, nikogar ne ponižujemo na takšen način. Nekateri švedski nogometaši bi se morali pogledati v ogledalo. Smo majhna država in čudno je, da nas želijo še bolj ponižati," je še dejal Samuelsen, ki je tudi zanikal, da so skupaj s soigralci "jokice".

Samuelsen, ki v domovini igra za HB Tórshavn, je še dodal, da medtem ko Ibrahimović služi velike denarje kot profesionalni nogometaš, oni ob štirih nehajo delati, nato pa zvečer še trenirajo.

"Rekel nam je, da smo ribiči. Res smo ribiči, to je del naše kulture. Ne razumem, zakaj se tako obnaša," je še dejal Samuelsen.

Komentarjev 3
  • Nesrečni 07:42 13.junij 2013.

    Na jugu imajo dve besedi za kmeta, seljak (pravi kmet), imajo pa tudi seljačina, v to skupino pa spada Ibrahimovič.

  • macko 20:08 12.junij 2013.

    prav imaš...

  • Mate888 19:53 12.junij 2013.

    Lahko vzame še deset državljanstev, mentalitete ne bo prikril.