Šport > Nogomet
9 ogledov

Fergie: Real je Francov klub!

Alex Ferguson Realu očita, da še vedno uporablja "frankistične" metode. Žurnal24 main
V zadnjem tednu nogometna velikana madridski Real in Manchester United bijeta ideološko vojno z nekdanjim španskim diktatorjem Francom v osrednji vlogi.
 
 

Ko je Real Madrid od nas kupil Gabriela Heinzeja, smo točno vedeli, kaj se bo zgodilo. Heinze je bil zgolj vaba za Cristiana Ronalda in prav nič več.

Sir Alex Ferguson

 
Če madridske medije in predvsem privržence madridskega Reala kaj zares razburi, so to obtožbe, da naj bi kraljevi klub predstavljal dediščino nekdanjega španskega fašističnega diktatorja Franca . Ko ime dolgoletnega španskega voditelja najde svojo mesto v nogometnih vrsticah, se zbudi vsa Španija , hitro pa se seveda aktivira tudi katalonski tisk, ki na sleherno pobudo prilije še malce svojega olja.


Ramon Calderon se s "senilnim Fergusonom" ne obremenjuje. © EPA

 
Tokrat je debato o tem, ali je Real Francov klub ali ne, načel kar trener Manchester Uniteda sir Alex Ferguson . Ta je v intervjuju za revijo GQ izjavil, da so v Madridu v skladu s frankistično doktrino vajeni, da vedno dobijo, kar hočejo. A pri Cristianu Ronaldu jim je spodletelo. "Ko je Real Madrid od nas kupil Gabriela Heinzeja, smo točno vedeli, kaj se bo zgodilo. Heinze je bil zgolj vaba za Cristiana Ronalda in prav nič več. Pri Manchestru sta bila s Cristianom velika prijatelja in čeprav je Gabriel dober nogometaš, si upam trditi, da se zanj sploh niso zanimali. Cilj je bil nastaviti vabo Ronaldu. Pri tem je najbolj obsceno to, da je Real kot Francov klub vajen dobiti to, kar hoče. Vse dokler v Španijo ni prišla demokracija, so pri Realu vedno dobili vse, kar so hoteli," je povedal Ferguson in Španijo spravil na noge.

 
 

Sploh ne mislim zapravljati časa za odgovarjanje na takšne neumnosti. Fergie je dober trener, vendar pa se očitno stara in postaja vse bolj senilen in nadležen.

Ramon Calderon

 
Prvi se je odzval predsednik Reala Ramon Calderon . "Sploh ne mislim zapravljati časa za odgovarjanje na takšne neumnosti. Fergie je dober trener, vendar pa se očitno stara in postaja vse bolj senilen in nadležen," je dejal Calderon, odzval pa se je seveda tudi časnik Marca , ki je že naslednji dan na naslovnici objavil portret trenerja Manchestra z velikanskim napisom Senilni Ferguson. Svoje je dodala tudi ena od ikon Reala, ki naj bi jo po prepričanju nekaterih zaznamoval prav Franco – Alfredo Di Stefano . "Ne vem, kaj hoče Ferguson. Takrat smo se potegovali za vse evropske naslove in tedaj je bil na oblasti pač Franco. Kaj naj bi storili? Namenoma izgubljali tekme?" se je spraševal Di Stefano.


General Franco tudi več kot 30 let po svoji smrti še vedno buri duhove.

 
Katalonski mediji so seveda zgodbo o Francu nemudoma spravili na plan in prikimavali Alexu Fergusonu, predsednika Reala pa je prav v teh dneh (naključje?) udarila še afera, ki se dotika njegove domnevne zlorabe položaja. Časnik Negocio (pr. Posel) je namreč razkril, da naj bi Calderon za svoje osebne potrebe koristil kar plačilno kartico kluba , to pa naj bi šlo celo tako daleč, da naj bi 51-letni odvetnik na račun Reala iz Madrida celo plačeval kave v vrednosti treh evrov! Calderon je na tiskovni konferenci povsem izgubil živce. "To mi očita zgolj nekakšna banda mafijcev, ki želijo uničiti mene in oblatiti ugled kluba! Kartice so bile moje in vse sem plačal sam. Morda se je kdo izdajal zame, saj me danes nič več ne more presenetiti. Nisem si mislil, da je okoli mene toliko pokvarjencev, vseeno pa vam zagotavljam, da me nikoli ne bodo vrgli iz tira!"

Calderon je v medijski bitki z Manchestrom dobil še enega zaveznika – nekdanjega športnega direktorja Reala Arriga Sacchija . Ta trdi, da je Manchester sam po sebi zgled hinavščine na nogometni tržnici. "Ferguson trdi, da Real ravna nečastno. Naj ga spomnim, kako je v svoje vrste zvabil Giuseppeja Rossija. Ko je šel Parmalat k vragu, so ga pripeljali v svoje vrste in takrat je imel komaj 16 let. Toliko o nečastnosti," je pristavil Sacchi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.