Šport > Nogomet
17 ogledov

Ferguson je želel šokirati: povedal bi šele na zelenici

Ferguson Hernandez Vidić De Gea Manchester United Swansea City Premier League An EPA
Navijači Manchester Uniteda so bili morda le nekaj ur oddaljeni od verjetno največjega šoka v življenju, potem ko se je dan po zadnji tekmi Sira Alexa Fergusona na Old Traffordu razvedelo, da je pretkani Škot želel klub zapustiti v stilu - svojo upokojitev je namreč nameraval razkriti kar na zelenici po koncu tekme, a so ga mediji prehiteli.

To bi bila zadnja in verjetno tudi najslajša zmaga Sira Alexa Fergusona, ki je v dobrih 26 letih pri Manchester Unitedu vodil hude bitke z veliko večino novinarjev. Mnogim izmed njih je uspel za nekaj časa celo prepovedati vstop na novinarske konference, za državni BBC pa intervjujev ni dajal več let.

Sir Alex bi kmalu dobil bitko z mediji prav v zadnjih dneh svoje trenerske kariere pri rdečih vragih, ki se jo je odločil ob koncu sezone končati že okrog božiča, a skrivnost trmasto držal zase. Njegov načrt je bil, da bi novico presunjenemu občinstvu na Old Traffordu izdal prav po koncu zadnje ligaške tekme, ko domače navijače tradicionalno nagovori z mikrofonom v roki.

Toda sredino razkritje angleških medijev je Škota primoralo v to, da je s klubom javno oznanil svoj odhod po koncu sezone, zato se je lahko občinstvu po koncu zadnje ligaške tekme na domačem stadionu (United je z 2:1 premagal Swansea City) zgolj zahvalil in jih pozval, naj podprejo njegovega naslednika Davida Moyesa.

Slovo v nedeljo pri West Bromwichu

"Ta klub je kot cedilo," je kasneje bentil Ferguson, ki so ga angleški kolegi za slovo le uspeli ugnati v kozji rog. Sta mu pa kapetana Nemanja Vidić in Patrice Evra prepustila slavnostni dvig pokala na sredini Old Trafforda, ko je Ferguson pod deževno nebo v Manchestru dvignil še svoj 13. in zadnji pokal za zmago v angleškem prvenstvu, skupno pa je bila to že njegova 38. lovorika.

Ferguson bo svojo zadnjo, 1500. tekmo v karieri, vodil v nedeljo, ko bodo rekordni angleški prvaki gostovali pri West Bromwich Albionu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.