Šport > Nogomet
14 ogledov

Ferguson: "Nevoščljivi Realu, Milanu ..."

Z remijem so kolo pred koncem osvojili 19. naslov v Premier League, Alex Ferguso Žurnal24 main
Redko se zgodi, da bi na isti dan slavili obe ekipi iz Manchestra, to soboto se je – United je devetnajstič osvojil Premier League, City petič pokal FA. A Alex Ferguson se tukaj ne ustavlja!

Ferguson: "Nevoščljivi Realu, Milanu, Liverpoolu ..."
Škotski trener Manchester Uniteda sir Alex Ferguson je v 25 sezonah delovanja na Old Traffordu klub pripeljal do naziva najboljšega v Angliji: z 19. naslovom v Premier League so prehiteli Liverpool, obenem pa imajo še 11 lovorik v pokalu FA. A čeprav bo pozimi dopolnil 70 let, se ne misli upokojiti, saj ima željo doseči evropske uspehe Reala iz Madrida, AC Milana, Ajaxa, Bayerna in Liverpoola. Rdeči vragi imajo za zdaj tri naslove prvaka Lige prvakov (in predhodnika Evropskega pokala prvakov) in tako se Ferguson zaveda, da je devet Realovih zanj neulovljivih, bi pa rad ujel vsaj največjega rivala, ekipo Liverpoola, ki jih ima pet. Prva priložnost, da jim pride korak bliže, bo že 28. maja, ko bodo za četrti naslov na Wembleyju igrali z Barcelono.

Klubi z največ naslovi
v Ligi prvakov (Evropskem pokalu prvakov):
9 – Real Madrid
7 – AC Milan
5 – Liverpool
4 – Bayern in Ajax
3 – Manchester United, Barcelona, Inter
2 – Benfica, Juventus, Nottingham, Porto

"V Evropi moramo biti bolj uspešni. Mislim, da bi morali osvojiti že več evropskih lovorik. Zdaj smo v novem finalu in imamo novo priložnost," je bil po sobotnem zmagoslavju v Premier League odločen Ferguson. "Z mojega stališča so bila pričakovanja vedno zelo visoka. Jasno je, da smo nevoščljivi velikim evropskim ekipam, kot so Real, Milan, Bayern, Liverpool in Ajax. Delamo na tem, da bi jim bili enaki. Morali bi biti na vrhu Evrope." Manchester je Ligo prvakov s Fergusonom osvojil le v sezonah 1999 in 2008. Letos pa igrajo že tretji finale v zadnjih štirih letih. Ferguson sicer z zmago na Wembleyju že lahko postavi en mejnik – po pokojnem trenerju Liverpoola Bobu Paisleyju bi postal šele drugi trener, ki bi Ligo prvakov osvojil trikrat z isto ekipo.

Toure: "Ta klub lahko naredimo za velikega"
Medtem pa na drugem koncu mesta, na stadionu City of Manchester, razmišljajo, da zdaj prihaja njihov čas. Ekipa za 350 milijonov evrov je končno prišla do lovorike (prve po 35 letih) – v soboto so premagali Stoke City in osvojili pokal FA. Menijo, da lahko ponovijo zgodbo Uniteda, ki je leta 1990 osvojil pokal FA in nato v naslednjih 21 sezonah nanizal 25 pokalov. "Osvojili smo pokal FA. In to je zelo pomembna lovorika. Seveda bomo morali biti še boljši, a pomembno je, da smo začeli osvajati lovorike, saj bo zdaj lažje zmagovati,“ je dejal trener Roberto Mancini. "Prišli smo v Ligo prvakov, kar je bil naš osnovni cilj in zdaj imamo še pokal FA. To je zelo uspešna sezona za naš klub." Odločno v prihodnost gleda tudi strelec zmagovitega zadetka, Yaya Toure: "Ta klub lahko naredimo za velikega! Sanje so zdaj postale resničnost."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.