Šport > Nogomet
14 ogledov

Ferguson potrdil: "Rooney hoče oditi!"

Sir Alex Ferguson
1/20
Žurnal24 main
Trener Manchestra Uniteda Alex Ferguson je danes šokiral angleško javnost z razkritjem informacije o prihodnosti Wayna Rooneyja. "Želi oditi. Ne moremo razumeti, zakaj," je dejal Ferguson.

Z vnaprej pripravljeno izjavo na listu papirja se je Sir Alex Ferguson v torek podal pred sedmo silo. Nihče ni pričakoval tistega, kar se je kasneje zgodilo. Trener Manchestra Uniteda je namreč potrdil, da prvi zvezdnik rdečih vragov Wayne Rooney noče podpisati nove pogodbe s svojim klubom in želi oditi.

Poleti lahko Rooney odide skoraj zastonj!
Če Manchester United v januarskem prestopnem roku ne bo prodal Wayna Rooneyja, se lahko angleški napadalec za borih 5,6 milijona evrov po koncu sezone izplača kar sam in postane prost igralec! Sredi sezone bi vragi lahko zanj iztržili okrog 45 milijonov.

"Presenečeni smo bolj kot kdorkoli drug. Nikakor ne moremo razumeti, zakaj bi si želel oditi," je na novinarski konferenci pred tekmo Lige prvakov z Bursasporjem dejal Ferguson. Rooney zaradi "poškodbe gležnja" ne bo igral. "Imam občutek, da mu moramo še vedno pustiti odprta vrata ... Sploh, ker je tako dober igralec. Odkar je bil pri klubu, smo mu vedno pomagali," je še dodal Ferguson. Škotski trener je Rooneyja kot mladega upa k Unitedu pripeljal leta 2004 za 29 milijonov evrov, sčasoma pa je Wazza zrasel v enega najboljših napadalcev na svetu, napadalca, ki svoje prihodnosti, kot kaže, ne vidi na Old Traffordu.

Ferguson ni želel odgovarjati na novinarska vprašanja, sam pa se je na dolgo in široko razgovoril o situaciji, ki mu je več kot očitno ušla izpod nadzora. Po Škotovih besedah naj bi Rooneyjevi agenti klubu že 14. avgusta povedali, da si ne želi podpisati nove pogodbe. "Vem, da bi lahko bilo milijon vprašanj na to temo. Ne morem odgovoriti na vsa. Lahko dam svoje mnenje, toda to ustvari stranski problem, v katerega se nam res ni treba vmešavati, toda želimo si predstaviti dejstva."

Nismo mogli verjeti, saj je v prejšnjih pogovorih –  mislim, da februarja ali marca – vztrajal pri tem, da želi ostati in podpisati dosmrtno pogodbo. Bil je srečen v klubu – bil je pri najboljšem klubu na svetu.
Sir Alex Ferguson

"David Gill (izvršni direktor kluba, op. p.) je imel predhoden pogovor z njegovim agentom na koncu lanske sezone, ki naj bi se nadaljeval po svetovnem prvenstvu. Gill mi je rekel: 'Imam nekaj slabih novic'. Njegov agent je bil odločen, da ne bo podpisal nove pogodbe in da želi stran."

"To je bil šok,"
je nadaljeval Ferguson. "Nismo mogli verjeti, saj je v prejšnjih pogovorih – mislim, da februarja ali marca – vztrajal pri tem, da želi ostati in podpisati dosmrtno pogodbo. Bil je srečen v klubu – bil je pri najboljšem klubu na svetu."

"Moram reči, da je sem bil zelo razočaran, ko sem dobil to novico, saj je nismo mogli najbolj razumeti. Z njim sem se srečal in dejal mi je, na sebi lasten način, da želi oditi."

"Pogovorila sva se o celotni situaciji in rekel sem mu: 'Edina stvar, ki jo želim od tebe, Wayne, je, da spoštuješ pozicijo kluba in njegovo tradicijo ter da se obnašaš kot pravi perfektni profesionalec in potem bomo poskušali to urediti'."

Real na radarju
Potem ko je po spletu zakrožila vest, da naj bi si Wayne Rooney obetal prestop v Real Madrid v zameno za dobrih 56 milijonov evrov in Karima Benzemaja, so se oglasili tudi pri galaktikih. Na govorniški oder je stopil direktor Jorge Valdano: "Spredaj imamo dva čudovita igralca (Cristiana Ronalda in Gonzala Higuaina, op. a.), ki sta lansko sezono pokazala, da lahko zabijeta več kot 60 golov. Angel Di Maria in Mesut Özil pa jima bosta pomagala. Vprašanje je, kdo bi napravil prostor Rooneyju. Imamo še nekaj mladih igralcev, denimo Karima Benzemaja, ki imajo kaj pokazati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.