Šport > Nogomet
16 ogledov

Ferguson: "Torres si je sam kriv"

Hernandez Young Giggs Chelsea Manchester United Premier League Anglija liga prve EPA
Iskrilo se je pred in med derbijem Chelseaja in Manchester Uniteda, po kontroverzni zmagi rdečih vragov in dveh izključitvah domačih nogometašev pa se stvari niso umirile niti po koncu obračuna. Roberto Di Matteo besen nad odločitvami glavnega sodnika.

Chelsea je po strmoglavljenju na tekmi Lige prvakov, kjer jih je prepričljivo ugnal Šahtar Doneck, proti Manchester Unitedu doma že zaostajal z 0:2, a se vrnil v velikem slogu, izvrstno nedeljsko tekmo pa je nato pokvarilo nekaj nerazumljivih odločitev glavnega sodnika Marka Clattenburga.

Nad sojenjem moža v črnem je bil še posebej razočaran domači trener Roberto Di Matteo, ki je po porazu vneto zatrjeval, da je Fernando Torres upravičeno padel pod prekrškom Jonnyja Evansa, zaradi katerega je dobil izključujoči drugi rumeni karton za simuliranje. Po mnenju Di Mattea bi moral rdeči karton dobiti Evans.

"Ključne odločitve sodnika so danes verjetno vplivale na rezultat. Izključil je Fernanda Torresa in tretji gol je padel iz prepovedanega položaja, kar je očitno odločilo tekmo," je po tekmi kar vrelo iz Di Mattea.

"Torres mu je poslal žogo med nogami, bil bi sam, dobil pa je udarec po nogi in padel. To je bil prosti strel za nas in po mojem mnenju rdeči karton za Evansa, saj bi bil Torres sam. Vse je šlo na roko Unitedu, zaradi česar smo še posebej nezadovoljni."

Dotik je bil, a "premajhen"

Evans je na drugi strani podprl glavnega sodnika, saj je v pogovoru za Sky Sports 1 dejal, da se mu je zdela izključitev pravična. Severnoirski branilec je sicer priznal, da se Torresa je dotaknil, a po njegovem mnenju ne dovolj za prekršek.

"Ni se mi zdelo, da sem se ga dotaknil, ko pa sem si posnetek pogledal še enkrat sem videl, da je kontakt bil. Zdi se mi, da ni bilo dovolj, da bi padel. Verjetno je spoznal, da ne bo dobil žoge in mislim, da je sodnik z izključitvijo sprejel pravo odločitev."

Sir Alex: "Torres si je kriv sam"

Sol na rane Chelseaja je v svojem slogu natresel tudi Unitedov trener Sir Alex Ferguson, ki je po desetletju čakanja le dočakal zmago na Stamford Bridgu. Zanimivo - škotski trener je ravno pred nedeljsko tekmo dejal, da United v Chelseajevem domu ni imel sreče s sodniki ...

"Je želel simulirati? Zdi se mi, da je. Mislim, da se ga je Jonny malce dotaknil, ampak lahko bi tekel naprej, a se je odločil, da bo padel. Lahko bi šel dalje in zadel, zato ne razumem tega. Sam si je kriv," je po tekmi dejal Sir Alex.

"Moramo pohvaliti Chelsea, niso se predali. Pokazali so veliko želje, da se vrnejo v tekmo. Mislim, da je bila izključitev desnega bočnega branilca (Branislava Ivanovića, op. a.) prelomni trenutek. Do takrat sem mislil, da ne bomo zmagali. Potem smo v igro dali Chicharita (Javierja Hernándeza, op. a.), ki je zabil vodilni gol. Od takrat mislim, da smo prevzeli pobudo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.