Šport > Nogomet
7 ogledov

Ferguson v boj za "novega Modrića"

DInamo Zagreb proti Real Madridu v Ligi prvakov (Maksimir) EPA
Menedžer Manchester Uniteda Alex Ferguson naj bi si po poročanju spletnega nogometnega portala Goal.com v svoji ekipi zaželel hrvaškega dragulja Matea Kovačića, ki pri 17 letih že igra za člansko ekipo Dinama.

"Manchester United je dal jasno vedeti, da pozorno spremlja Kovačića in da v njem vidi bodočo zvezdo. Glede na njegova leta in postavljeno ceno bi bilo v zimskem prestopnem roku verjetno prehitro za prestop, toda povratne informacije kažejo, da je igralec naklonjen prihodu na Old Trafford. United je favorit za njegov podpis," Goal.com navaja neimenovani vir, ki je potrdil, da se na relaciji Manchester UnitedMateo Kovačić resnično nekaj dogaja. V komaj 17-letnega velikega talenta zagrebškega Dinama se je "zaljubil" Alex Ferguson, ki je že poleti iskal primerno nadomestilo za upokojenega Paula Scholesa. Mediji so takrat s klubom z Old Trafforda povezovali predvsem Luko Modrića (Kovačića so nekateri mediji razglasili za naslednika odličnega rojaka) in Wesleyja Sneijderja, toda do prestopa na koncu ni prišlo. Sloviti Škot naj bi si zdaj v ekipi bolj želel mladega Kovačića in v Zagreb tudi že poslal skavte, da se na lastne oči prepričajo o kakovosti hrvaškega reprezentanta U 21.

Odškodnina 10 milijonov funtov?

Dinamo in Zdravko Mamić sta že poslovala z angleškimi klubi, tudi sicer pa imajo hrvaški prvaki nemalo izkušenj s trgovanjem s tujimi ekipami, tako da Kovačića iz svojih krempljev zagotovo ne bodo pustili za drobiž. Po poročanju Goal.com naj bi odškodnina znašala kar 10 milijonov funtov. "Najverjetneje bo odšel v Anglijo, kjer sta najbolj vztrajna Arsenal in Manchester United. Dinamo je izpeljal posle že s številnimi angleškimi klubi," pa je že pred dnevi izjavil zastopnik Kovačića Marcel Kačinari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.