Šport > Nogomet
1 ogledov

Ferguson z Berbatovom in Ownom

1/16
Žurnal24 main
Šef Manchester Uniteda Alex Ferguson zadnje dni tuhta o načrtih, kako Schalkeju na sredini povratni tekmi polfinala Lige prvakov postaviti po robu dovolj močno zasedbo, a obenem uvesti vanjo sveže moči.

Rdeči vragi so namreč iz Nemčije prinesli več kot ugoden rezultat 2:0, ob tem pa bodo Alexu Fergusonu paradni konji potrebni v sklepnih bojih angleškega prvenstva, še posebej proti zagrizenemu zasledovalcu Chelseaju.

Zdi se, da ima Škot obrise začetne postave že v glavi: "Osvežili se bomo. Brez dvoma bomo napravili nekaj sprememb," je dejal za klubsko televizijo: "Vrnili bomo Paula Scholesa, Dimitarja Berbatova in Michaela Owna, sveže igralce. Po drugi strani pa se zavedamo, da zadaj potrebujemo izkušnje." Pri tem je prekaljeni Ferguson verjetno ciljal na Nemanjo Vidića in Ria Ferdinanda. Na seznamu za počitek po nekaterih informacijah verjetno najvišje kotirata Ryan Giggs, ki je tekmo z Arsenalom izpustil zaradi bolezni, in Wayne Rooney.

Toda pretirana preračunljivost bi se Manchestru utegnila okrutno maščevati, posebej glede na značajske lastnosti Nemcev, čeprav je United v 11 tekmah dobil le tri gole. Tudi Patrice Evra je gradnik Manchestrove obrambe: "V nogometu nikoli ne veš. Z Monacom smo leta 2004 v četrtfinalu na gostovanju pri Realu izgubili z 2:4, doma pa slavili s 3:1 in napredovali."

"Na drugi tekmi bomo morali biti veliko bolj trdni in agresivni kot pred tednom dni," sporoča Schalkejev branilec Christoph Metzelder: "Če želimo napraviti čudež, nas čaka peklensko težko delo." Zmagovalca dvoboja v finalu čaka ali Barcelona ali Real.

Predvideni začetni enajsterici:

Manchester United: 1-Edwin Van der Sar; 22-John O'Shea, 15-Nemanja Vidic, 5-Rio Ferdinand, 3-Patrice Evra; 8-Anderson, 24-Darren Fletcher, 18-Paul Scholes, 25-Antonio Valencia; 9-Dimitar Berbatov, 7-Michael Owen

Schalke 04: 1-Manuel Neuer; 2-Atsuto Uchida, 21-Christoph Metzelder, 32-Joel Matip, 2-Hans Sarpei; 14-Kyriakos Papadopoulos, 18-Jose Manuel Jurado, 11-Alexander Baumjohann; 17-Jefferson Farfan, 7-Raul; 9-Edu


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.