Šport > Nogomet
13 ogledov

Fergusonov "izgubljeni sin" zabil izjemen gol

Morrison U-21 Anglija angleška reprezentanca trening volej Youtube
Nogometaš West Hama in nekdanji član Manchestra Uniteda Ravel Morrison je na treningu mlade angleške reprezentance zabil spektakularen zadetek.

Ravel Morrison je eno od "imen sezone" v angleški Premier League, potem ko je član West Ham Uniteda po prestopu iz Manchester Uniteda pokazal ves svoj potencial, ki ga je v njem na Old Traffordu prepoznal tudi upokojeni Sir Alex Ferguson.

"Če ti ga bo uspelo spraviti v red, potem boš dobil izjemnega igralca," naj bi ob odhodu težavnega Morrisona v London trenerju kladiv Samu Allardycu dejal legendarni Škot. 20-letni Morrison je po nekaj fantastičnih predstavah v klubu navdušil tudi na tekmah mlade reprezentance, kjer je na površje sicer znova priplaval njegov problematični karakter – s soigralcem Wilfriedom Zahajem, novim članom rdečih vragov, sta se namreč zapletla v prerivanje kar med tekmo. 

Najboljši, kar jih je Sir Alex kdaj videl

V intervjuju za BT Sport se je potenciala nekdanjega soigralca dotaknil tudi dolgoletni branilec kluba z Old Trafforda Rio Ferdinand, ki je razkril, kako ga je na oglede Morrisonovih treningov vabil celo Ferguson, češ da gre za najboljšega igralca, kar jih je kdaj videl.

"Od prvega dne, ko sem ga videl, mi je stari šef (Ferguson, op. a.) dejal: 'Poglej tega malega, številka sedem, pridi ga pogledat.' Češ da je najboljši, kar jih je kdaj videl," je za BT Sport dejal nekdanji angleški reprezentant.

"Takrat je imel okrog 14 let. 'Zafrkaval' je vse ostale igralce na igrišču, tako dober je, treniral je s prvo ekipo že ko je imel okrog 16 let. Darren Fletcher mi je rekel: 'Teče z žogo, on kar teče z žogo in zdi se, kot da čaka in me gleda, da bom storil potezo, nato pa se odzove.' To lahko počnejo vrhunski igralci, da se odzovejo na gibanje branilcev."

Vrhunci tekme mlade reprezentance Anglije z Morrisonom v glavni vlogi in pogovor z Riom Ferdinandom (v angleščini):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.