Šport > Nogomet
21 ogledov

Fifa drago plačala zaplet z vstopnicami

fifa world cup munidal SP 2014 EPA
Lokalno sodišče v Brazilije je dosodilo, da mora Mednarodna nogometna zveza (Fifa) osmim navijačem plačati kar 210.000 ameriških dolarjev kazni zaradi zapleta z vstopnicami na tekmi poakala konfederacij.

Osem gledalcev je bilo razočarani na tekmi letošnjega pokala konfederacij, ko so si želeli ogledati srečanje med Španijo in Urugvajem. Čeprav so imeli vstopnice, do svojih sedežev ti navijači niso mogli priti, zato so nekateri ostali brez ogleda tekme, nekateri pa so si jo ogledali zi bistveno slabših sedežev na stadionu v Recifeju.

Eden od teh nesrečnikov se je s Fifo hitro pogodil in sprejel ponujeno odškodnino 800 dolarjev, preostali pa so šli pravico iskat na sodišče. Čeprav se je zveza branila, da je za zmedo odgovoren organizator tekme v Recifeju, je prvostopenjsko sodišče odločilo, da mora Fifa oškodovancem izplačati za 210.000 dolarjev kazni. Za zdaj še ni jasno ali se bo Fifa na kazen pritožila. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.