Šport > Nogomet
18 ogledov

Fifa in Uefa suspendirali BiH

Sulejman Čolaković je le eden od treh predsednikov nogometne zveze BiH. (Foto: R Žurnal24 main
Ker nogometna zveza Bosne in Hercegovine ni izpolnila zahtev po enem predsedniku, sta jo Mednarodna nogometna zveza (Fifa) in Evropska nogometna zveze (Uefa) suspendirali.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) in Evropska nogometna zveza (Uefa) sta suspendirali nogometno zvezo Bosne in Hercegovine zaradi neizpolnjenih zahtev po enem predsedniku. Reprezentanca te države ima namreč namesto enega kar tri predsednike.

Predstavniki Fife so dejali le, da res obžalujejo sprejeto odločitev, vendar je bila nujna. Nogometna zveza BiH ima na čelu kar tri predsednike, in sicer Bošnjaka, Hrvata in Srba, kljub zahtevi in grožnji s strani Fife in Uefe pa niso želeli spremeniti vodstva. Obstaja pa možnost, da bi v BiH poslali poseben odbor, ki bi poskušal izboljšati razmere.

Na zasedanju Uefe prejšnji teden so opozorili bosansko nogometno zvezo, naj spremeni statut, ki zdaj v nasprotju s pravili Uefe dovoljuje tri predsednike. Statut so poskušali delegati nogometne zveze BiH spremeniti na torkovi skupščini v Sarajevu, vendar je 28 članov glasovalo proti spremembam, 22 delegatov je spremembo podprlo, trije pa so se vzdržali. V skupščini nogometne zveze BiH je sicer 60 predstavnikov, po 20 iz vsake od treh etničnih skupnosti te države.

Predstavniki Fife in Uefe so dejali, da se bodo o vrnitvi BiH v svet nogometa pogovarjali takoj, ko bo to možno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.