Šport > Nogomet
15 ogledov

Fifa ne bo spreminjala koledarja

V zgodovini nogometa se je velikokrat pojavilo vprašanje, ali je žoga res prečka Žurnal24 main
Fifa ne bo spreminjala nogometnega koledarja za klubske in mednarodne obveznosti, čeprav so nemški mediji zapisali, da bi lahko v prihodnje nogometna prvenstva potekala v drugih terminih.

Predstavniki Mednarodne nogometne zveze so v izjavi za javnost dejali, da v bližnji prihodnosti nimajo načrtov spreminjati poteka nogometnih prvenstev.

Nemški športni časnik Bild je pred dnevi zapisal, da Fifa in Evropska nogometna zveza (Uefa) razmišljata o spremembi nogometnega koledarja. Tako bi nogometna prvenstva po vsej Evropi namesto od avgusta do maja, kot prvenstva potekajo trenutno, potekala od aprila do oktobra.

Svetovna in evropska nogometna prvenstva se naj bi igrala februarja ali marca in ne poleti, kot je sedaj v navadi. Prav tako so zapisali, da bi se finalna tekma lige prvakov namesto maja igrala jeseni, mednarodne nogometne tekme pa bi reprezentance igrale v šesttedenskem terminu novembra. Po poročanju nemških medijev naj bi do sprememb prišlo leta 2015, vendar je Fifa namigovanja uradno že zanikala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.