Šport > Nogomet
13 ogledov

Fifa: ovaduhi bodo dobili zaščito

Sepp Blatter Fifa Žurnal24 main
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo ovaduhom, ki bodo s svojimi informacijami pripomogli pri odkrivanju prirejanja izidov na tekmah, nudila zaščito, poleg tega pa bodo deležni tudi finančnih stimulacij.

S tem želi krovna nogometna zveza stopiti na prste kriminalcem, ki s podkupovanjem dosegajo želene izide tekem. Dokazi, ki pričajo o tem, da kriminalne združbe v želji po zaslužkih na športnih stavah podkupujejo nogometne sodnike in igralce, se kopičijo, zato želi Fifa končno narediti red.

"Od januarja prihodnjega leta bom bdel nad posebnim programom nagrajevanja tistih v nogometu, ki nam bodo pomagali pri odkrivanju korupcije, še posebej pri prirejanju izidov," je na ponedeljkovi novinarski konferenci v Londonu dejal vodja varovanja pri Fifa Chris Eaton.

Zaščite in nagrad bodo deležni tisti, ki bodo kakorkoli pripomogli pri razkrivanju primerov, na voljo pa jim bo posebna telefonska številka, kamor bodo lahko sporočili morebitne "umazane posle".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.