Šport > Nogomet
50 ogledov

Fifa preiskuje najdražji prestop vseh časov

paul pogba EPA
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) preiskuje rekordni prestop Paula Pogbaja, ki se je lani za 105 milijonov preselil k Manchester Unitedu.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo odprla preiskavo v zvezi z več kot 105 milijonov evrov vrednim prestopom francoskega reprezentanta Paula Pogbaja iz Juventusa v Manchester United.

Fifa ni razkrila, kaj bo preiskovala, niti v čem je težava, novico pa je sporočila, potem ko so se različni francoski mediji na široko razpisali o tej zadevi.

Fifa od Manchester Uniteda zahteva podrobnosti o prestopu, po neuradnih podatkih pa naj bi bila sporna bajna provizija v višini 49 milijonov evrov, kolikor naj bi za izpeljavo posla prejel zloglasni agena Mino Raiolo.

Predstavnik rdečih vragov je za medije povedal, da klub "ne komentira individualnih pogodb" in dodal, da "Fifa razpolaga z vsemi dokumenti vse od zaključka prestopa lanskega avgusta". Pri Unitedu so prav tako prepričani, da krovna nogometna zveza ne bo odkrila nobenih nepravilnosti.

Štiriindvajsetletni Pogba je v Manchester United prestopil avgusta 2016. V angleškem klubu, ki ga je tedaj vodil Alex Ferguson, je sicer začel kariero, vendar je 2012 odšel v Torino in tam igral štiri leta. V tem času je postal tudi nepogrešljiv član reprezentance Francije in bil 2014 na svetovnem prvenstvu izbran za najboljšega mladega igralca.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.