Šport > Nogomet
23 ogledov

Fifa preiskuje sumljivo napako

hassan bittar Youtube
Azijska nogometna zveza (AFC) je sprožila preiskavo proti vratarju Hassanu Bittarju zaradi avtogola, ki se je zgodil na tekmi AFC pokala.

Nour Masou, nogometaš libanonskega prvaka Al Aheda, je na tekmi pokala AFC neškodljivo podal nazaj proti vratarju Hassanu Bittarju, ki je povsem zgrešil počasno žogo in turkmenistanski ekipi Altyn Asyr pomagal do vodstva z 1:0.

Bittar je žogo poskušal dohiteti, a je bil prepočasen, okroglo usnje pa se je skotalilo čez golovo črto. Altyn Asyr je tekmo dobil s končnim rezultatom 2:0, kar je bilo nekoliko presenetljivo, glede na to, da je ekipa prvič nastopila v skupinskem delu velikega tekmovanja.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je potrdila, da je bilo ob polčasu na tekmo položenih več sumljivih stav, ki so vzbudile pozornost protikorupcijske enote.

Krovna nogometna organizacija je v sodelovanju z azijsko zvezo zato že sprožila preiskavo, s katero želi ugotoviti, ali je šlo za prirejanje rezultatov.

''Naredili smo več napak v obrambi in prejeli dva gola,'' je povedal trener Al Aheda Bassem Marma. ''Po prvem golu smo morali igrati napadalno, kar je nasprotniku omogočilo več prostora,'' je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.