Šport > Nogomet
23 ogledov

Fifa preiskuje tekmo Bolgarija – Estonija

Valter Birsa Andrei Andrej Sidorenkov Slovenija Žurnal24 main
Nogometne stave ne poznajo meja, potem ko se je razvedelo, da Mednarodna nogometna zveza (Fifa) začenja preiskavo sredine prijateljske tekme med Bolgarijo in Estonijo. Štiri enajstmetrovke!

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sprožila preiskavo v zvezi z dogajanji na sredini prijateljski tekmi med Bolgarijo in Estonijo, ki se je v turški Antalyi končala z izidom 2:2, vse gole pa sta reprezentanci dosegli z najstrožje kazni.

"Fifa v zvezi s tekmo od nas zahteva popolno poročilo, enako zahteva od Estoncev. Kar se nas tiče, ji bomo ponudili vso potrebno pomoč," so preiskavo potrdili pri bolgarski zvezi, pri kateri so takoj po tekmi izrazili začudenje nad dogajanji na tekmi, tudi v Estoniji pa sumijo, da so rezultat tekme namestili.

"To prijateljsko tekmo je organizirala agencija, s katero ne bomo več sodelovali. Že pred tekmo smo dobili podatek o možnih nečednih poslih, začudeni pa smo tudi nad dogodki na tekmi. Ista agencija je bila tudi organizator tekme med Latvijo in Bolivijo, ki se je v Turčiji končala na podoben način kot naša. Latvija je zmagala z 2:1, vsi goli pa so padli iz enajstmetrovke," je dejal tiskovni predstavnik estonske zveze Mihkel Uiboleht.

Zanimivo je, da ne Bolgari ne Estonci, sicer tekmeci Slovencev v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ne vedo natančno, kdo je tekmo sploh sodil. V poročilih s tekme so navedli, da je bil sodnik Madžar Kristian Selmeczi, toda vodja madžarskih sodnikov Laszlo Wagner trdi, da je tekmo vodil Kolos Lengyel.

"Šokiran sem, saj niti nismo dobili prošnje, da na tekmo pošljemo naše sodnike," je ogorčen Wagner.

Vrhunci tekme Bolgarija – Estonija. Sumljivo?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.