Šport > Nogomet
49 ogledov

Fifa zadovoljna s pripravljenostjo Rusov

stadion Lužniki SP 2018
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je zadovoljna s pripravami Rusije na svetovno prvenstvo prihodnje leto, toda opozarja, da je treba narediti še veliko dela. Rusi morajo do konca leta dokončati vso infrastrukturo.

"Pripravljenost je dobra," je po ogledu v Moskvi dejal Fifin direktor tekmovanja Colin Smith, ob tem pa je opozoril, da je treba v naslednjih dveh ali treh mesecih opraviti še veliko dela.

Smith je razložil, da si je s svojo ekipo v zadnjih 10 dneh ogledal pripravljenost mest in stadionov, posebej so bili osredotočeni na kraje, ki poleti niso gostili tekem pokala konfederacij, a bodo gostili SP.

Stadion v Jekaterinburgu SP 2018 Šport Rusi povečali stadion, svet se smeji

"Nismo si ogledovali le pripravljenost mest, temveč pripravljenost mest gostiteljic, ogledovali smo si prostore za treninge, hotele, letališča, cestno infrastrukturo," je pojasnil Smith.

Dodal je, da imajo za SP pripravljene določene varnostne načrte. Poudaril je, da Fifa podpira ruske oblasti, ki nameravajo za vsakega navijača izdati poseben dokument, ki bo omogočal identifikacijo, služil bo kot vizum in kot karta za brezplačno potovanje med mesti ter za brezplačen javni prevoz.

stadion Piran Paša za oči Šport Deset najlepših na svetu in slovenski dodatek
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice