Šport > Nogomet
4 ogledov

FIFA zadovoljna z Brazilijo

FIFA je podprla kandidaturo Brazilije za SP v nogometu leta 2014. Žurnal24 main
Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je po ogledu možnih prizorišč podprla kandidaturo Brazilije kot edine kandidatke za gostiteljico svetovnega prvenstva leta 2014.
"Bilo bi popolnoma primerno izbrati Brazilijo za gostiteljico SP 2014. Brazilija je potrdila svoj potencial in pokazala, da je sposobna gostiti ta izjemni dogodek," je v poročilu zapisala inšpekcijska služba FIFA. Brazilska nogometna zveza mora kandidaturo uradno predstaviti na sedežu krovne nogometne organizacije prihodnji torek. Izvršni odbor FIFA bo takrat izbral tudi gostitelja ženskega SP 2011. Kandidatki sta Nemčija in Kanada.

Chelsea kaznovan zaradi incidenta na Old Traffordu
Angleški nogometni premierligaš Chelsea bo zaradi nešportnega obnašanja igralcev na dvoboju z Manchester Unitedom, ki ga je domača ekipa na Old Traffordu dobila z 2:0, moral plačati kazen v višini 43.000 evrov. Londonski nogometaši so na tem dvoboju, ki je bil 23. septembra, žolčno protestirali po rdečem kartonu, ki ga je glavni sodnik Mike Dean pokazal Nigerijcu Johnu Obiju Mikelu.


Navijači Chelsea se niso lepo vedli. © AFP

 

Nekaj igralcev londonskega kluba, ki je v lasti nesramno bogatega ruskega povzpetnika Romana Abramoviča , je celo obkolilo glavnega sodnika in na nedostojen in žaljiv način kazalo nezadovoljstvo nad njegovo odločitvijo. Disciplinska komisija angleške zveze je s 7160 evri kaznovala pomočnika Chelseaja Steva Clarka , njegova kazen pa je pogojna, saj v dosedanji 20-letni trenerski karieri ni bil še nikoli kaznovan.


Joachim Löw bo Elf vodil najmanj do leta 2010. © AFP

 

Löw podaljšal pogodbo
Selektor nemške nogometne reprezentance Joachim Löw je za dve leti podaljšal pogodbo z nemško nogometno zvezo. Löw bo tako selektor "elfa" do leta 2010. Prav tako je nemška zveza pogodbe podaljšala tudi pomočniku trenerja Hans-Dietru Flicku , trenerju vratarjev Andreasu Köpkeju in vodji oglednikov Ursu Siegenthalerju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.