Šport > Nogomet
14 ogledov

Figo: "Barça igra najbolje na svetu"

Figo dobro pozna rojaka Mourinha - skupaj sta sodelovala pri milanskem Interju. Reuters
Pred sredinim polfinalnim obračunom Lige prvakov med Realom in Barcelono se je oglasil tudi Luis Figo. Nekdanji nogometaš meni, da se bosta v polfinalu spopadli dve trenutno najboljši ekipi na svetu.

"Obe ekipi sta v polfinale prišli z igro na zelo visokem nivoju. Po mojem mnenju sta to trenutno dve najboljši ekipi na svetu. Zato mislim, da bo ta polfinalni obračun zgodovinski," je za uradno spletno stran Lige prvakov povedal Portugalec, ki je za Barcelono igral v letih od 1995 do 2000, za Real pa od 2000 do 2005. Zanj imajo El Clasici zgodovinsko vrednost. "To so obračuni, ki se jih vedno spominjamo. Igrajo se vsako leto, toda na nek način ima vsak obračun zgodovinsko ozadje. Med kluboma je veliko rivalstvo, tako z nogometnega kot socialnega pogleda. Toda pomembno se je zavedati, da gre le za nogometno tekmo, in tudi ljudje morajo razmišljati tako." In kdo bo po njegovem mnenju zmagal? "Ekipa, ki bo v boljši dnevni formi."

Barcelona in Real sta se v tej sezoni srečala že trikrat. Prvi obračun so na Camp Nouu gladko dobili Katalonci s 5:0. Drugi (prav tako v La ligi) se je končal z neodločenim izidom 1:1. Tretji, finale Kraljevega pokala, pa je pripadel madridskim galaktikom (1:0). A Figo pravi, da se na preteklost ne gre ozirati. "Ne smeš razmišljati, kaj se je zgodilo v preteklih obračunih, treba je gledati proti tistemu, ki prihaja.'' Portugalec še dodaja, da Barça trenutno igra najboljši nogomet na svetu. "Imajo točno določeno filozofijo in odlične posameznike, ki premorejo neverjetne sposobnosti, predvsem pa vedo, kako igrati skupaj.''

In kaj pravi o rojaku Joseju Mourinhu?  "Je zelo uspešen trener. Njegove ekipe odlično opravljajo svojo nalogo, zato menim, da bo njegova prisotnost močno pomagala Realu. Mourinho namreč ve, kaj mu prinaša uspeh in od tega ne odstopa.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.