Šport > Nogomet
56 ogledov

Figo o Clásicu: "Česa takega ni doživel še nihče"

Figo Barcelona Real Madrid El Clasico Youtube
Nekdanji član Barcelone in madridskega Reala, Portugalec Luís Figo, je pred sobotnim "El Clásicom" napovedal remi z 2:2 in se znova spomnil na svoj vroči povratek na Camp Nou.

"To je bila konec koncev le še ena tekma, na kateri sem želel igrati dobro. Gotovo, to sem rekel že večkrat, ni še nikoli noben športnik na svetu doživel takšnega ambienta, ko bi bilo proti tebi toliko ljudi," je v pogovoru za spletno stran Grada360 priznal Luís Figo.

S Portugalcem v glavni vlogi je Real Madrid leta 2002 prišel na obračun z Barcelono, ko se je nekdanji ljubljenec katalonskega občinstva na Camp Nou vrnil v dresu večnega rivala in ob deževanju predmetov na igrišče komajda odnesel živo glavo. Glavni sodnik je tekmo tudi prekinil.

Dobro za odraščanje

"Ob istem času mi je ta pritisk dobro del, ker sem bil vedno zbujen in zbran. Najslabše je bilo zaradi rezultata, ker smo izgubili. Ko vodiš račune je vse tisto, kar se ti zgodi, dobro za tvoje odraščanje in nabiranje izkušenj," je nadaljeval Figo.

Nekdanji član lizbonskega Sportinga je po blesteči karieri v katalonski prestolnici za okrog 62 milijonov evrov prestopil k Realu in se v srca privržencev Barcelone za večno zapisal kot izdajalec. Pred prvim letošnjim ligaškim obračunom velikanov je Figo napovedal remi z 2:2.

"Vedno se najde kakšen norec"

Portugalca so pred več kot desetimi leti Katalonci pričakali na nož in ga ob izvajanju kotov obmetavali z žogicami za golf in biljard, mobilnimi telefoni, na zelenici pa sta famozno pristali tudi svinjska glava in steklenica viskija.

"Skrbelo me je, da se bo zgodilo kaj nešportnega, ker so lokalni mediji tako podžigali vzdušje pred tekmo," se spominja Figo. "Na srečo se ni zgodilo nič, ampak vedno se najde kakšen norec in se lahko kaj zgodi. Saj veste, kako je, ko je na kupu zbranih veliko ljudi. To je bil moj prvi derbi in tisti na drugi strani niso bili več moji soigralci in prijatelji. To je bil čuden občutek, ampak kot profesionalec sem se obnašal po svojih najboljših močeh."

Real še vedno išče ravnotežje

O tokratnem večnem obračunu, na katerem je napovedal remi, je Figo dejal, da na teh tekmah zmage nikoli nima zagotovljena nobena ekipa, niti tista, ki je v danem trenutku boljša od druge.

"Vse se lahko zgodi, ker verjamem, da je zbranost na takšnih tekmah najvišja. Normalno je, da tisti, ki do takrat ni na najvišjem nivoju, takrat bo, ker si ne sme dovoliti toliko napak. V tem primeru bo to Madrid. Messi in Ronaldo? Izjemno težko je ustaviti oba, prvega na majhnem prostoru z žogo v nogah, drugega pa v prostoru. Real Madrid išče ravnotežje, da bi ohranil svoj slog in igral dobro. V tem trenutku menim, da ga še ni našel. Madrid je vedno Madrid. Ima igralce, ki imajo zmožnost, da vedno zmagajo. Čas pa bo povedal svoje," je še povedal ambasador Lige prvakov.

Posnetke s famozne tekme na Camp Nouu si lahko ogledate na YouTube kanalu španske La Lige. Kliknite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.