Šport > Nogomet
11 ogledov

Figo spet sovražnik št. 1: Barçi izžrebal City!

Liga prvakov žreb Nyon Barcelona Manchester City United Arsenal
1/9
EPA
Luís Figo jo je zagodel nekdanjemu klubu Barceloni in ji na žrebu osmine finala Lige prvakov v Nyonu namenil Manchester City. Do Reala je bil prizanesljivejši – Madridčani se bodo pomerili s Schalkejem. Drugi derbi Arsenal – Bayern!

Luís Figo je kot ambasador letošnjega finala na stadionu luči v Lizboni delil usodo 16 preostalih klubov v Ligi prvakov, ki so dobili nasprotnike v osmini finala. Figo, nekdanji član Barcelone in Reala Madrida, je bil neusmiljen predvsem do Kataloncev, ki jim je namenil Manchester City, ekipo, ki si je ni želel nihče od nosilcev. Portugalec se je tako nekako maščeval navijačem Blaugrane, s katerimi je na bojni nogi vse od odhoda v Madrid.

Sinjemodri, debitanti v izločilnih bojih Lige prvakov, so na zadnji tekmi skupinskega dela premagali branilce naslova Bayern, a famozno niso vedeli, da za prvo mesto v skupini potrebujejo le še en zadetek. Bavarci so srečno preživeli münchensko tekmo, zdaj pa jih čaka Arsenal, s katerim so se pomerili tudi v lanski šampionski sezoni.

"Prvič smo bili na tem žrebu. To bosta tekmi za uživanje," je dejal Txiki Begiristain, Cityjev športni direktor in nekdanji prvi kadrovnik Barcelone. "Težko bo glede na to, da bomo igrali proti odličnemu moštvu, ekipi šampionov, ki imajo izjemno miselnost. Ampak tudi nam gre zelo dobro, zabijamo veliko golov, ki nas polnijo s samozavestjo. Močni bomo."

Želja Muntarija uslišana

Za kar nekaj razburjenja je v Španiji pred žrebom poskrbel Milanov vezist Sulley Muntari, ki je mirno dejal, da si raje kot Reala (z Barcelono se Milan ni mogel pomeriti, ker je z njo igral že v skupinskem delu) želi njihovega mestnega tekmeca Atlética.

"So šibkejše moštvo," je o drugouvrščeni ekipi španske La Lige dejal ganski reprezentant. Izjava se mu bo zdaj vrnila kot bumerang, saj se bo Milan s slovenskim reprezentantom Valterjem Birso pomeril prav z rdeče-belimi.

Drogba spet proti Chelseaju in Mouju

Manchester United je imel v prvih izločilnih bojih brez Sira Alexa Fergusona kar nekaj sreče in dobil grški Olympiacos, zvezdniški Paris Saint-Germain pa se bo pomeril s finalisti iz leta 2002 Bayerjem Leverkusnom.

Poti Joséja Mourinha se bodo pri Chelseaju znova križale z Galatasarayem in nekdanjima varovancema (legendo modrih in junakom finala 2012) Didierjem Drogbajem ter Wesleyjem Sneijderjem. Mourinhov nekdanji klub Real Madrid bo imel na novi poti proti desetemu naslovu na poti enega od najšibkejših nasprotnikov Schalke 04, njihovi rudarski sosedi Borussia Dortmund pa so na žrebu v Nyonu dobili Zenit.

"To je nogometni praznik za nas, še bolj zaradi obiska tako mitskega stadiona, kot je Old Trafford," je dejal Olympiacosov trener Michel. "Manchester United je ogromen klub, močen stroj in čakata nas dve zelo težki tekmi. Spoštujemo Manchester United, toda naš cilj je nekega dne postati kot oni. Morda boste mislili, da sem nor, toda ne bojim se nikogar."

Liga prvakov, osmina finala, žreb:

1. par: Manchester City – FC Barcelona
2. par: Olympiacos – Manchester United
3. par: AC Milan – Atlético Madrid
4. par: Bayer Leverkusen – Paris Saint-Germain
5. par: Galatasaray – Chelsea
6. par: Schalke 04 – Real Madrid
7. par: Zenit – Borussia Dortmund
8. par: Arsenal – Bayern München

Nosilci bodo prvo tekmo osmine finala (18., 19., 25. ali 26. februarja) igrali v gosteh, 11., 12., 18. ali 19. marca pa bodo na sporedu povratne tekme. Žreb četrtfinala bo na sporedu 21. marca, žreb polfinala pa 11. aprila. Finale bo 24. maja v Lizboni na Estádio do Sport Lisboa e Benfica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.