Šport > Nogomet
29 ogledov

Figo zahteva Blatterjev odstop

luis figo EPA
''Nogomet je izgubil,'' je po izvolitvi Josepha Blatterja dejal Luis Figo in funkcionarja pozval, naj se odpove svojemu položaju.

Joseph Blatter je v bitki za peti predsedniški mandat Mednarodne nogometne zveze (Fifa) premagal jordanskega princa Ali bin Husseina, ki je po porazu v prvem krogu volitev (133-73) umaknil svojo kandidaturo.

Kandidaturo za predsednika je že nekaj dni prej umaknil tudi Luis Figo v želji, da se glasovi ne bi preveč porazdelili, kar bi bila lahko voda na mlin aktualnemu predsedniku.

Blatterjevo vnovično izvolitev je zasenčil škandal, potem ko so ameriške oblasti v Švici aretirale sedem funkcionarjev in 14 vidnih članov organizacije obtožile korupcije in jemanja podkupnin.

''Danes je bil še en črn dan v Zürichu. Fifa je izgubila, a še pomembneje, izgubil je nogomet in vsi, ki jim je mar za ta šport. Reakcija gospoda Blatterja, ko je rekel, da ne more nadzirati vseh, je bila zelo cinična in žaljiva do naše inteligence. Osebe, ki jih je gospod Blatter povišal skozi leta, so skupaj z njim Fifo spremenile v dekadentno organizacijo. Če bi gospoda Blatterja vsaj malo skrbelo za nogomet, bi se odpovedal ponovni izvolitvi. Če ima vsaj kanček dostojanstva, bo odstopil v naslednjih dneh,'' je povedal Figo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.