Šport > Nogomet
13 ogledov

Filipovski ceni, česar statistika ne piše

"Moja košarkarska filozofija? Predvsem košarko jemljem kot moštveno igro. Poudar Žurnal24 main
Olimpija je letos Sašu Filipovskemu usojena. Na klopi CSKA se je letos z njo že pomeril, zdaj ga v Top 16 čakata še dva obračuna z njo. Pred rimskimi mikrofoni je razkril svojo filozofijo in se poklonil Tanjeviću.
Kljub večkratnemu prizadevanju nam Saša Filipovskega še ni uspelo doklicati. Ko nam bo, seveda takoj sledi intervju.

"Zelo sem srečen, da sem postal trener Rome, kluba s tako dolgo tradicijo. Dal bom vse od sebe tako na treningih kot tekmah. Verjamem, da bo trdo delo prineslo napredek tako pri posameznikih kot pri ekipi," je na srečanju z novinarji dejal Sašo Filipovski.

"Za zdaj sta za nami dva treninga. Začel sem z manjšimi spremembami. Ne zato, ker bi bil sistem Boniciollija slab, ampak ker ima vsak trener svojo filozofijo. Ampak to je proces. Vsak dan se želimo malo izboljšati. Moja košarkarska filozofija? Predvsem košarko jemljem kot moštveno igro. Poudarjam stvari, ki jih statistika ne beleži: blokade, ki pomagajo soigralcem, borbenost pri skokih, vodstvene sposobnosti. Ker gre za moštveni šport, je disciplina ključni dejavnik. Bogdan Tanjević, ki ga poznam vrsto let in se mu zahvaljujem za priložnost, mi je v veliko pomoč. Njegova prisotnost je porok za trdo delo," je bivši pomočnik Duška Vujoševića pri CSKA počastil evropsko trenersko legendo, ki ima v Rimu vlogo direktorja.

Poskušali bomo zmagati na vsaki tekmi, ker je pomembno zgraditi zmagovalno miselnost.
Sašo Filipovski

Ni taka legenda Rima kot Francesco Totti, ampak piše se skoraj enako – Toti, ime mu je Claudio in je predsednik Rome. O trenerju, ki ga je najel, "prezidente" pravi: "Filipovski je mlad trener, v Rimu ima lepo priložnost za korak naprej v svoji karieri. Za prihod k nam se je odločil v enem dnevu. Vedel je, da stanje ni dramatično in da so objektivne možnosti za napredek."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.