Šport > Nogomet
26 ogledov

Finale prvič po letu 1967 v Lizboni

Cardozo Witsel Benfica Beira Mar Estadio do Luz Lizbona stadion liga prvenstvo B EPA
Izvršni komite Evropske nogometne zveze (Uefa) je na zasedanju v Istanbulu odločil, da bo finale Lige prvakov v sezoni 2013/14 gostil Estádio da Luz (stadion luči) v Lizboni, kjer domače tekme igra portugalski prvoligaš Benfica.

Finale Lige prvakov se tako vrača na Portugalsko, kjer je nazadnje gostoval leta 1967, ko se je tekmovanje imenovalo Evropski pokal. Celtic je takrat na lizbonskem državnem stadionu (Estádio Nacional) premagal Inter Milan z 2:1 in osvojil svoj prvi evropski naslov, so v sporočilu za javnost zapisali pri Uefi.

Lizbonski stadion luči so v portugalski prestolnici odprli leta 2003, že naslednje leto pa je gostil tekme evropskega prvenstva, tudi finale, ki ga je domača izbrana vrsta izgubila proti Grčiji. Finalno tekmo Evropske lige bo isto sezono na bleščečem novem Juventusovem stadionu gostil Torino, evropsko prvenstvo nogometašev do 21 let pa bo leta 2015 gostila Češka, so še odločili pri Uefi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.