Šport > Nogomet
372 ogledov

Finalistu Lige Evropa grozi izključitev iz evropskih tekmovanj

marseille navijači Epa
Francoski nogometni velikan je v resnih težavah.

Evropska nogometna zveza je opozorila francoski Olympique Marseille, da ga lahko doleti izključitev iz vseh evropskih tekmovanj, če bodo njegovi navijači še naprej razgrajali. Po številnih incidentih minulo sezono v evropski ligi na tekmah proti Leipzigu, Salzburgu in v finalu proti Atletico Madridu, je Uefa klubu izrekla dveletno pogojno kazen.

Če bo spet prišlo do podobnih incidentov, bo Marseille izključen iz evropskih klubskih tekmovanj, v katera se bo sicer uvrstil, so opozorili pri Uefi. Lansko sezono je Uefa Marseille kaznovala zaradi neredov navijačev, poškodovanja lastnine, bakel in metanja različnih stvari na igrišče v evropskih tekmovanjih, je še sporočila Uefa v izjavi za javnost.

Klub, ki je ob tem plačal tudi 100.000 evrov denarne kazni, bo to sezono nastopal v evropski ligi. A že zdaj je jasno, da bo prvo domačo tekmo na stadionu Velodrome igral za zaprtimi vrati, naslednjo tekmo pa bo imel zaprta severna in južna vrata stadiona.

"Lepo bi bilo, če nas Uefa ne bi izključila iz Evrope, zato bomo na naslednjih tekmah na trnih," je dejal trener Marseilla Rudi Garcia.

"Dobro vemo, da so pri Uefi izjemno strogi in povsem upravičeno. A potrebujemo naše navijače, že to, da jih ne bomo imeli na prvi tekmi evropske lige, je zelo slabo," je še dejal Garcia in dodal, da bo vsak moral prevzeti svoj del odgovornosti, da bi Marseille lahko normalno igral na domačem stadionu Velodrome.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.