Šport > Nogomet
11 ogledov

Fiorentina z zmago na četrto mesto

roma miralem pjanić EPA
Roma je na derbiju 29. kola italijanske Serie A premagala Napoli in se utrdila na drugem mestu ligaške lestvice. Edini gol na tekmi je dosegel Miralem Pjanić. Vijoličasti po porazu Napolija napredovali po lestvici.

Napoli si je na sončnem derbiju privoščil velik spodrsljaj v lovu na evropska tekmovanja, saj je po porazu z Romo (0:1) ostal na petem mestu, ki kot zadnje vodi v Evropsko ligo, s tem pa je Josipu Iličiću, ki ga ni bilo v ekipi, in Jasminu Kurtiću, ki je obsedel na klopi, pomagal, da z zmago proti Sampdorii (2.0) pridobita eno mesto.

Roma je slavila šele tretjič na zadnjih dvanajstih prvenstvenih tekmah, na Olimpicu je zmagala prvič po sedmih neuspešnih poskusih. Napoli je na zadnjih sedmih srečanjih v Serie A le enkrat vzel tri točke in ima, s tekmo več, pet točk zaostanka za tretjim mestom.
 
Prvič je po zadetku resneje zadišalo v 20. minuti po prostem strelu Miralema Pjanića, toda pred vrati Mariana Andujarja se nihče od domačih ni uspel dokopati do žoge. Na drugi strani je s prostega strela v 22. minuti poskusil Faouzi Ghoulam, Morgan de Sanctis je bil na mestu.

Rimljani so povedli v 25. minuti. Juan Iturbe je na desni našel Alessandra Florenzija, slednji je z odlično povratno žogo v kazenskem prostoru našel Pjanića, ta pa je z 12 metrov s plasiranim strelom efektno zadel.

Napoli je v nadaljevanju tekme prevzel pobudo, vendar je Roma odbila vse napade varovancev Rafaela Beníteza.

Italijanska liga, 29. kolo, izidi:

Roma : Napoli 1:0 (1:0)
Pjanić (25)

Inter : Parma 1:1 (1:1)
Guarin (25; Lila (44)

Fiorentina : Sampdoria 2:0 (0:0)
Diamanti (62), Salah (64)

Juventus : Empoli 2:0 (1:0)
Tévez (43), Pereyra (90)

Atalanta : Torino 1:2
Cagliari : Lazio 1:3
Genoa : Udinese 1:1
Hellas Verona : Cesena 3:3
Palermo : AC Milan 1:2
Sassuolo : ChievoVerona 1:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.