Šport > Nogomet
14 ogledov

Flamengo ne more plačevati Ronaldinha

Ronaldinho EPA
Brazilski nogometni zvezdnik Ronaldinho bo morda že v kratkem iskal nov klub.

V Braziliji so razkrili, da ima njegov sedanji klub Flamengo precejšnje finančne težave, nekdanji zvezdnik Barcelone pa že nekaj časa čaka na zaostale plače.

Zadnji udarec Flamengu je prekinitev pogodbe z marketinško agencijo, ki je sama plačevala večji delež Ronaldinhove plače. Po informacijah brazilskih medijev bo klub brez tega pokrovitelja težko zmogel plačevati po 700 tisoč dolarjev plače za 31-letnega Ronaldinha.

Že konec lanskega leta so v javnost prišli podatki o tem, da Ronaldinha pri Flamengu ne plačujejo redno, takrat naj bi plačni zaostanek znašal že več kot dva milijona dolarjev. Zato je nogometaš zagrozil z odhodom, njegov brat in agent Roberto Assis Moreira pa je namignil, da se za Ronaldinha zanimajo številni domači in tuji klubi.

Ronaldinho se je po vrnitvi v domovino Flamengu pridružil v začetku leta 2011 in po začetnih neuspehih in težavah s poškodbami počasi spet pridobil zaupanje navijačev, s klubom pa je osvojil naslov brazilskega prvaka in uspešno nastopil v pokalu libertadores.

Komentarjev 1
  • Dixon 15:58 09.februar 2012.

    Počasi bo lahko zaključil kariero. Leta so naredila svoje!