Šport > Nogomet
15 ogledov

Flamenko v Ljudskem vrtu: Maribor – Sevilla!

Maribor Wigan Evropska liga Ljudski vrt Mendy Arghus Tavares
1/6
Gregor Katič
Maribor je na žrebu šestnajstine finala Evropske lige dobil zmenek s Sevillo, dvakratno prvakinjo pokala UEFA. Po morebitnem napredovanju bi se vijoličasti pomerili z zmagovalcem para Real Betis – Rubin Kazan.

Kroglica slovenskega predstavnika se je prvič v zgodovini vrtela v žrebu šestnajstine finala Evropske lige, usoda pa je Mariboru namenila Sevillo. Španski velikan in dvakratni osvajalec pokala UEFA bo 20. februarja na prvi tekmi gostoval v Ljudskem vrtu, povratni obračun pa bo teden dni kasneje na sporedu na mitskem stadionu Ramón Sánchez Pizjuán.

Vijoličasti so se tako izognili Valencii in Benfici, nekdanjima kluboma športnega direktorja Zlatka Zahovića, jim je pa žreb osmine finala namenil morebitni nov zmenek z Rubinom, s katerim so se nedavno merili v skupinskem delu, a morajo Tatari najprej premagati še drugi seviljski klub s ponedeljkovega žreba – Real Betis

Emery spet na Štajerskem

Sevilla se bo s trenerjem Unaijem Emeryjem vrnila na Štajersko, kjer je Bask še kot trener Valencie opravil priprave pred sezono 2010/11 in odigral prijateljsko tekmo s Celjem, ki je takrat senzacionalno slavil (2:1). 

Trenutno sedmouvrščena ekipa španske La Lige se je v Evropsko ligo uvrstila prek kvalifikacij in brez poraza napredovala kot prva v skupini s Slovanom Liberecem, Freiburgom in Estorilom. Kljub vsemu na domačih tekmah ni bila prepričljiva in kar dvakrat remizirala.

Rakitić ideolog moštva v odhodu

Ob nedeljskem ligaškem remiju proti Athleticu je njen edini gol zabil španski reprezentant Alberto Moreno (1:1) in ohranil seviljski niz nepremagljivosti, ki se je začel z visoko zmago na mestnem derbiju z Betisom konec novembra (4:0).

Prvi strelec ene najbolj učinkovitih ekip španske lige je hrvaški reprezentant Ivan Rakitić, ki je hkrati tudi kapetan ekipe, v 14 tekmah pa je dosegel sedem zadetkov. Toliko jih je zabil tudi kolumbijski napadalec Carlos Bacca, štiri pa Francoz Kévin Gameiro. Španski mediji so sicer pred časom poročali, da je Rakitić že dogovorjen za prestop k Atléticu, a še ni znano, če že januarja, kar bi pomenilo, da bi bila Sevilla močno oslabljena že v Ljudskem vrtu.

Barcelona Sevilla Liga BBVA Španija prvenstvo Busquets Rakitić | Avtor: EPA EPA
Sevilla ima v svojih vrstah pet igralcev, ki bi lahko poleti nastopili na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Poleg Rakitića in Bacce še Morena, ki ga je za zadnje tekme vpoklical španski selektor Vicente del Bosque, portugalskega vratarja Antonia Beta ter igralca sredine igrišča iz Kameruna Stephana M'Bio.

Večno mesto kliče Bezjaka, Kampl na noge Ajaxu

Roman Bezjak bo z Ludogorcem gostoval pri Laziu, italijanska Fiorentina pa se z Josipom Iličićem podaja v danski Esbjerg. Prav nič sreče na žrebu ni imel Kevin Kampl, ki ga pri Salzburgu čaka tekma z izpadlim udeležencem Lige prvakov Ajaxom.

Drugi velikan na žrebu Juventus je lahko zadovoljen z žrebanjem njihovega nekdanjega člana in trenerja Cira Ferrare, ki jim je namenil Trabzonspor, malce manj sreče pa je imel pri kroglici svojega domačega kluba Napolija, ki mu je izžrebal osvajalce angleškega ligaškega pokala Swansea City.

Evropska liga, 1/16 finala, žreb:

Dnipro Dnipropetrovsk – Tottenham Hotspur
Real Betis – Rubin Kazan
Swansea City – Napoli
Juventus – Trabzonspor
Maribor – Sevilla
Viktoria Plzeň – Šahtar Doneck
Černomorec – Olympique Lyon
SS Lazio – Ludogorec
Esbjerg – Fiorentina
Ajax – Salzburg
Maccabi Tel-Aviv – Basel
FC Porto – Eintracht Frankfurt
Anži Mahačkala – Genk
Dinamo Kijev – Valencia
PAOK – Benfica
Slovan Liberec – AZ Alkmaar

Četrtfinala bodo na sporedu 3. in 10. aprila (žreb 21. marca), polfinala 24. aprila in 1. maja (žreb 11. aprila), finale pa v Juventus Areni v Torinu v sredo, 14. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.