Šport > Nogomet
56 ogledov

Fluminense "po avstrijsko" ostal v prvi ligi

Olimpia Fluminense Copa Libertadores pokal tribuna navijači gledalci EPA
Brazilsko sodišče je zavrnilo pritožbo Portuguese in odločilo, da mora klub iz São Paula naslednjo sezono na račun velikana Fluminenseja odigrati v drugi ligi.

Tako se je (ne prvič) končalo "reševanje" Fluminenseja, kluba belopolte elite iz Ria de Janeira, ki bi lahko neslavno kot prvo moštvo v zgodovini brazilske lige izpadlo kot aktualni prvak.

Toda "Flu" je rešila birokratska napaka v slogu finalne tekme lige Ebel med ljubljansko Olimpijo in Red Bull Salzburgom, saj je za Portugueso na zadnjem obračunu sezone igral nogometaš, ki ni imel pravice nastopa, vrhovno sodišče za šport pa je v petek enoglasno zavrnilo pritožbo kluba iz São Paula, tako da bo Fluminense ostal v prvi ligi, čeprav je sezono zaključil med zadnjimi štirimi ekipami.

Serie B ušli že leta 1999

Portuguesa je napako storila na zadnji tekmi sezone in izgubila še štiri točke, ker je zanje nastopil vezist Heverton, ki bi moral še odslužiti dve tekmi kazni. To ni prvič, da je Fluminense srečno preživel izpad v drugi rang tekmovanja zaradi kontroverzne odločitve za zeleno mizo.

Leta 1999 bi morali po zmagi v Serie C naslednje leto nastopati še v Serie B, a jih je (ne)pričakovana reforma tekmovalnega sistema po hitrem postopku izstrelila nazaj med elito.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.