Šport > Nogomet
44 ogledov

Formenko: Zdravstvena slika ni lepa

 Mihail Fomenko EPA
Ukrajinski strateg ima pred tekmo dodatnih kvalifikacij s Slovenijo za nastop na Euru 2016 kar nekaj težav, saj je uvodni trening izpustilo več vidnih igralcev.

Selektor ukrajinske nogometne reprezentance Mihail Fomenko je v ponedeljek vodil prvi trening članske vrste, ki se bo 14. in 17. novembra v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2016 merila s Slovenijo. 

Na prvem treningu so tako zaradi poškodb manjkali krilni nogometaš Andrej Jarmolenko, desni bočni branilec Artem Fedecki in vratar Andrej Pjatov. Ob tem iz Seville včeraj še ni prišel Jevgen Konopljanka, najhujšo težavo pa predstavlja poškodba izkušenega vezista Ruslana Rotana. Ta po poročanju ukrajinskih medijev ne bo mogel igrati na obeh tekmah proti Sloveniji.

"Fantje so šele dobro prišli na zbor, pogovorili se bodo z našimi zdravniki. Ali bodo igrali ali ne, o tem se bomo odločili, ko bomo imeli točne informacije. Na splošno pa lahko rečem, da slika ni lepa," je v pogovoru z ukrajinsko sedmo silo Fomenko pokomentiral te zdravstvene težave. Ob tem selektor zagotovo ne bo mogel računati niti na kaznovana Oleksandra Kučerja in Tarasa Stepanenka.

Kljub vsemu Fomenko poudarja, da se vsi njegovi fantje zavedajo pomembnosti tekme in da si ne morejo privoščiti, da bi jih uničila čustva. "Mislim, da bo v tem pogledu vse v redu," pravi Fomenko.

Ukrajina je v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 izgubila proti Franciji. Zato so ukrajinski novinarji Fomenka povprašali tudi o tem, ali ga ne skrbi, da od takrat ni bilo dovolj svežih igralcev, ki bi prišli na želeno raven, in ali je zadovoljen s širino kadra. "Na to si boste lahko odgovorili po teh dveh tekmah s Slovenci. Fantje že imajo potrebne izkušnje iz tovrstnih obračunov, zato jih morajo unovčiti," je odgovoril Fomenko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.