Šport > Nogomet
26 ogledov

Fortuna v izrednih razmerah do prve lige

Fortuna Düsseldorf Hertha Berlin Bundesliga kvalifikacije obstanek druga tekma EPA
Prvič po letu 1997 se Fortuna Düsseldorf vrača v 1. nemško Bundesligo. Moštvo iz severnega Porenja se je z domačim remijem na kvalifikacijski tekmi proti Herthi Berlin uvrstila med elito, potem ko je zmagala na prvi tekmi v prestolnici (2:2). Tekmo je zaznamovala več desetminutna prekinitev zaradi vdora navijačev.

Po Eintrachtu Frankfurtu in Greutherju Fürthu si je z remijem na povratni kvalifikacijski tekmi za obstanek (oz. napredovanje) v 1. Bundesligo v torek kot zadnja zagotovila še Fortuna Düsseldorf. Varovanci trenerja Norberta Meierja so na incidentni tekmi s Hertho Berlin iztržili remi, po katerem so Berlinčani Otta Rehhagla ob porazu na prvem obračunu izpadli v drugo ligo.

Tekmo so zaznamovali hudi navijaški incidenti, zaradi katerih bi Fortuna kmalu ostala celo brez napredovanja med elito, prvega po letu 1997. Po zgodnjem vodstvu, ko je že v prvi minuti tekme zadel Maximilian Beister, je še v prvem polčasu Hertha izenačila prek Anisa Ben-Hatire in organizirala napeto nadaljevanje.

Fortuna je z golom nemškega Srba Ranislava Jovanovića v drugem polčasu povedla pol ure pred koncem tekme in si ob izključitvi Ben-Hatire pripravila še kopico priložnosti, a ni zmogla zabiti odločilnega tretjega zadetka. Navijači Herthe so z metanjem bakel na igrišče po zadetku Jovanovića namenoma podaljšali tekmo, a prava drama se je začela šele v sodnikovem podaljšku.

Raffael je z golom pet minut pred koncem rednega dela izenačil rezultat in Hertha je za obstanek v ligi potrebovala le še gol. Sodnik Wolfgang Stark je tekmo podaljšal za sedem minut, in ko je minilo prvih pet, je nepregledna množica navijačev Fortune vdrla na igrišče. Stark je tekmo prekinil in igralce poslal v slačilnice, dolgo časa pa je celo kazalo, da bo tekma odpovedana.

Po mučnem čakanju so na stadionu v Düsseldorfu le vzpostavili red in po nekajminutnem prepričevanju so se na zelenico vrnili tudi Berlinčani, ki pa v dveh preostalih minutah niso zmogli resneje ogroziti vrat domačih. Düsseldorfčani, sicer bližnji sosedi nedavno izpadlega Kölna, so lahko nato začeli z bučno proslavo napredovanja, po kateri pa jih gotovo čaka huda kazen.

Kvalifikacije za 1. Bundesligo, povratna tekma:

FORTUNA DÜSSELDORF : Hertha Berlin 2:2 (1:1) /2:1/
Beister (1), Jovanović (59); Ben-Hatira (23), Raffael (85)
RK: Ben-Hatira (55/Hertha)

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat prve tekme
AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki bo igrala v 1. Bundesligi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.