Šport > Nogomet
67 ogledov

Francozi ga ne želijo v reprezentanci

Benzema Francija Nizozemska prijateljska tekma Pariz Saint-Denis Reuters
Sodeč po anketi francoske televizije BFMTV in radia RMC, Karim Benzema nima več prihodnosti v izbrani vrsti galskih petelinov.

Dvainosemdeset odstotkov anketirancev je mnenja, da napadalec Reala Madrida ne bi smel biti več vpoklican v nogometno reprezentanco Francije po vpletenosti v izsiljevalski škandal zaradi žgečkljivega videoposnetka rojaka Mathieua Valbuene.

Na vprašanje, ali Benzemaja še lahko vpokličejo v francosko reprezentanco, je 50 odstotkov anketirancev odgovorilo "ne, nikakor," 32 odstotkov pa "ne".

V anketi je sodelovalo 924 ljudi, starejših od 18 let, le 18 odstotkov bi napadalca še imelo v reprezentanci, štirje odstotki pa menijo, da ga mora selektor Didier Deschamps brez pomisleka vpoklicati.

Sedemindvajsetletnega Benzemaja so francoske oblasti v začetku novembra obremenile na zaslišanju v zvezi z njegovim reprezentančnim kolegom Mathieujem Valbueno. Slednjemu so neznanci namreč že junija grozili z javno objavo videoposnetka, ki prikazuje spolni odnos med Valbueno in neznanko, nepridipravi pa so za odkupnino zahtevali 15.000 evrov. 

Francoska reprezentanca je zadnjih prijateljskih tekmi proti Nemčiji in Angliji odigrala brez Benzemaja in Valbuene, naslednji tekmi pa gostiteljico evropskega prvenstva 2016 čakata marca, ko se bo pomerila z Nizozemsko in Rusijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.