Šport > Nogomet
12 ogledov

Francozi ostro udarili po ekipi: "Bilo je grozno"

Koscielny Kučer Kucher Cakir Ukrajina Francija dodatne kvalifikacije Kijev Abida EPA
Nekdanji reprezentanti in legende francoskega nogometa so po šokantnem porazu v dodatnih kvalifikacijah proti Ukrajini (0:2) ostro napadli "Les Bleus", ki jim grozi poletje brez nogometa.

"RDEČI ALARM" je na svoji naslovnici zapisal športni dnevnik L'Équipe, medtem ko nekdanji reprezentanti Francije podobno kot novinarji ostalih časnikov niso skoparili s kritikami na račun katastrofalne predstave, po kateri "Les Bleus" v dodatnih kvalifikacijah proti Ukrajini reši le izjemna predstava v Parizu.

"Pokazali so nam, da niso na nivoju, ki je potreben za uvrstitev v Brazilijo, ker jim ni uspelo priti skozi takšno tekmo," je dejal nekdanji branilec Franck Leboeuf, svetovni prvak z domačega mundiala leta 1998. 

"Bilo je grozno"

"Premagali so nas v skoraj vsakem pogledu – hitrosti, osvajanju žoge in v dvobojih," se je kritikam pridružil bivši napadalec Bernard Lacombe, s Francijo evropski prvak leta 1984. "Bilo je grozno. Bližje, kot smo bili zadnjemu sodnikovemu žvižgu, bolj je Ukrajina dominirala."

Nekdanji soigralec predsednika Uefe Michela Platinija in član "magičnega štirikotnika" skupaj s Platinijem, Jeanom Tiganajem in Jeanom Fernandezom, vezist Alain Giresse, je pod vprašaj postavil podcenjevanje pritiska dodatnih kvalifikacij.

Nasri glavni krivec

"Francija ni pokazala dovolj za takšno tekmo. Res smo se mučili. Ne gre za željo, gre za presojanje nivoja intenzivnosti, ki jo potrebuješ za takšno tekmo," je dejal Giresse. Tarče kritik so bili seveda najpogosteje igralci, najbolj organizator igre Samir Nasri, ki spet ni dovolj vplival na tekmo, se pa je nekdanji branilec Éric Di Meco lotil tudi selektorja Didierja Deschampsa.

"Rekli so nam, da se je Deschamps odločil, da na igrišče ne bo poslal ekipe, ki bo nadzirala igro. Toda kdaj nam je uspelo nasprotnika presenetiti s takšno taktiko?" se je vprašal Di Meco, potem ko je Deschamps dobil le sedem od 17 tekem po prihodu na vroči stolček, kjer je po izpadu z Eura 2012 zamenjal nekdanjega soigralca Laurenta Blanca.

Ribéryja pokrivali trije

"Nimamo nobene ideje, kako igrati. (Francka) Ribéryja so včeraj pokrivali trije igralci. Ampak vseeno ni poskusil nič drugačnega. Če bi bili pametni na igrišču, potem bi morali najti način, kako igrati drugače," je še povedal Di Meco.

Pretiranega optimizma pred povratno tekmo na Stade de Francu sicer ni zaznati, tudi zgodovina pa ne govori v prid Franciji, ki se je uvrstila na vsa največja tekmovanja od mundiala v Združenih državah Amerike (1994) naprej. Nobeni ekipi v dodatnih kvalifikacijah namreč še ni uspelo nadoknaditi zaostanka z 0:2.

Lizarazu eden redkih optimistov

Optimističen je vseeno še en nekdanji svetovni prvak, dolgoletni član Bayerna Bixente Lizarazu, ki pa vseeno meni, da bo vsega konec, če bo Ukrajina zabila gol.

"Možno je zmagati z 2:0, igrati podaljšek in se kvalificirati po enajstmetrovkah. Imamo kakovst za kaj takega. Ampak, če bo Ukrajina dala gol, bo vsega konec," je bil jasen Lizarazu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.