Šport > Nogomet
18 ogledov

Francozi v slačilnici slavili, kot bi postali prvaki

Valbuena Španija Francija kvalifikacije SP 2014 Brazilija Youtube
Kaj pomeni točka proti Španiji? Poglejte si veselje reprezentantov Francije, ki so globoko v sodnikovem podaljšku izenačili v Madridu in domačim preprečili 25. zaporedno zmago. Francoska nogometna zveza (FFF) je po veliki točki objavila posnetke iz slačilnic stadiona Vicente Calderón, ki prkazujejo pristno veselje galskih petelinov.

"Govor selektorja je imel velik vpliv z našo predstavo," je po tekmi razlagal branilec Mamadou Sakho. Selektor Didier Deschamps, najtrofejnejši francoski nogometaš vseh časov, je očitno našel prave besede za svoje galske peteline, potem ko se je javnost po debaklu proti Japonski (0:1) pred dnevi bala katastrofe proti aktualnim svetovnim in evropskim prvakom.

Po vodilnem golu Sergia Ramosa v prvem polčasu je vse kazalo na to, da so bile bojazni upravičene, a je Hugo Lloris nato ubranil enajstmetrovko Cescu Fabregasu, Francozi pa so se v drugem polčasu vrnili in prevzeli vajeti igre v svoje noge.

"Deschamps nam je rekel naj ne popustimo, in da lahko še vedno pridemo do remija, po vsej verjetnosti pa dobimo tekmo," je še dodal Sakho. In res - Olivier Giroud je z izvrstnim zadetkom z glavo globoko v sodnikovem podaljšku zadel za zmago, kar je navdušilo tudi njegovega klubskega trenerja Arsèna Wengerja, ki je huronsko proslavljal kot sokomentator francoske televizije.

"Nočem biti aroganten, ampak bilo bi nepošteno, da ne bi prišli vsaj do točke," je dodal Newcastlov vezist Yohan Cabaye. Marčevska tekma med obema nasprotnika na Stade de Francu v Parizu bi kaj lahko odločila o tem, kdo se bo direktno uvrstil na svetovno prvenstvo.

Izvrstni posnetki Francoske nogometne zveze iz tunela stadiona Vicente Calderón:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.