Šport > Nogomet
2688 ogledov

Francozu zaradi mučenja živali grozijo hude sankcije

Kurt Zouma Epa
Nekdanji branilec Chelseaja je z objavo šokantnega posnetka ogrozil nadaljevanje reprezentančne kariere.

Francoskemu nogometašu Kurtu Zoumi po očitkih o mučenju živali grozi izključitev iz francoske reprezentance. "Lahko se zgodi, da igralcev, ki so naredili napako, nekaj časa ne bom vpoklical v izbrano vrsto. Tudi v tem primeru se to lahko zgodi," je za televizijo France 3 povedal selektor Didier Dechamps.

 | Avtor: Epa Epa

Zouma je na spletu objavil video posnetek, na katerem pred očmi otroka muči mačko, in s tem poskrbel za ogorčenje. V posnetku je bilo videti, da Zouma mačko brca kot žogo in vanjo meče čevlje. Za nameček jo je nogometaš West Hama udaril še s plosko roko.

Preiskavo proti 27-letnemu nogometašu je že sprožila britanska organizacija za varstvo živali RSPCA in mu začasno odvzela mačko.

"To je nekaj nesprejemljivega in nepopisno grdega. Te slike so pravi šok zame in tega ne morem prenašati," je še dejal Dechamps.

Nogometaš se je za svoje ravnanje že javno opravičil in dejanje označil za posamičen primer, ki se ne bo ponovil.

Odzvali so se tudi v njegovem klubu, kjer ga sicer niso izključili iz ekipe, a so ga kaznovali s 300.000 evri. Adidas je z njim prekinil sodelovanje.

Proti nogometašu so se obrnili tudi navijači West Hama. Ti so ga na zadnji tekmi proti Watfordu (1:0) pri vsakem kontaktu z žogo izžvižgali. Trener David Moyes je vseeno upravičil igranje Francoza: "Vem, kaj ljudje ob tem občutijo. A tukaj sem tudi nogometni trener."

Komentarjev 4
  • Orto 20:11 12.februar 2022.

    Kaj pa Black lives matter pa to. Ne se sedaj spravljat na nedolžnega, saj ne vem kako naj napišem, da ne bi koga užalil "črnega, afroameriškega, temnopotega ..." predstavnika zatirane rase naj brca mačke, saj drugega kot brcat tako ne ...prikaži več zna, zato pa tako mizerno zasluži.

  • Arminda_Hampton 12:55 12.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Avatar jate
    jate 11:59 12.februar 2022.

    škoda da so ukinili smrtno kazen...obglavit ga bi bilo treba,oz. mučit do smrti ga razčetverit kot v 15 stoletju