Šport > Nogomet
0 ogledov

Frank de Boer zaradi zvestobe zavrnil Liverpool

Ajax Amsterdam Real Madrid Liga prvakov De Boer novinarska konferenca EPA
Trener nizozemskega Ajaxa Frank de Boer pravi, da je ob ponudbi Liverpoola izjemno počaščen, vendar se ne želi preseliti na Anfield. Odločil se je, da bo za zdaj ostal na klopi nizozemskega prvoligaša.

De Boer, ki je ekipo iz Amsterdama popeljal do dveh zaporednih domačih naslovov, je za nizozemski časopis razkril, da so ga predstavniki Liverpoola povabili k sodelovanju z ekipo.

Mnogi so de Boerja uvrščali prav na vrh seznama možnih kandidatov, ki bi v naslednji sezoni lahko prevzeli vodenje Liverpoola, takoj za bivšim trenerjem Chelseaja Andréjem Villas-Boasem. Toda Nizozemec se je odločil, da bo delo nadaljeval tam, kjer je tudi kot profesionalni igralec preživel večji del svoje kariere.

''Počaščen sem ob njihovi ponudbi, toda z Ajaxom sem šele dobro začel,'' je za De Telegraf povedal 42-letnik. ''V Amsterdamu smo začrtali novo pot in skupaj z Wimom Joknkon in Dennisom Bergkampon ter ostalimi tehničnimi sodelavci želim ustvariti dobre rezultate. Zaradi tega bom v prihodnjih letih ostal zvest Ajaxu,'' je dodal Nizozemec.

De Boer je postal še drugi trener, ki je zavrnil ponudbo Liverpoola, saj je pred tednom dni ponudbo zavrnil tudi Brendan Rodgers. Med najverjetnejše kandidate se zdaj uvrščata Villas-Boas in Roberto Martinez.

Komentarjev 1
  • JackD 17:19 21.maj 2012.

    Niso ga povabili k sodelovanju z ekipo, ampak so ga povabili na razgovor za delo managerja (kot tudi okrog 10 drugih trenerjev). In šele ko bodo vsi razgovori končani, se bodo lastniki odločili kdo bo manager. Kot bi rekli Angleži:"Get ...prikaži več your facts straight!"