Šport > Nogomet
8 ogledov

''Benzema je izgubil stik z realnostjo''

karim benzema EPA
Frédéric Guerra, nekdanji agent napadalca Karima Benzemaja, je v intervjuju za L'Equipe dejal, da ima francoski reprezentant občutek nedotakljivosti.

Karim Benzema še naprej polni časopisne stolpce zaradi vpletenosti v škandal s posnetki reprezentančnega kolega Mathieua Valbuene. Obtožnica ga bremeni, da naj bi pomagal pri izsiljevanju nogometaša Lyona, za nameček pa se je v zadnjem času znašel še v navzkrižju s prometno policijo, ki ga je ujela pri vožnji brez veljavnjega vozniškega izpita. 

O težavah nekdanjega varovanca je v intervjuju za francoski časnik spregovoril Frédéric Guerra, nogometašev prvi agent. ''Ko je bil star 16 let, se mi nikoli ni bilo potrebno vmešavati v nič, kar se je dogajalo izven nogometa. Starši in klub so dobro skrbeli za Karima. Šele kasneje, ko je postal uspešen, so se začele pojavljati težave, ko je nehal poslušati starše in druge odrasle v klubu,'' je povedal Guerra.

karim benzema | Avtor: EPA EPA
''V sredo sem poslušal njegov intervju. Popolnoma zanika obstoječo realnost. Kaj se da narediti? Očitno ne razume, da je to, kar se je zgodilo, zelo resno. Mladi, bogati športniki mislijo, da imajo vse in se jih ne more kaznovati. Na primer, če Karima ustavijo policaji, ga bo kaznoval eden na deset. Ostali ga bodo prosili za avtogram. Ko gre v bolnišnico, takoj pristane na začetku vrste. Ti fantje ne vedo, kaj je resnični svet,'' je nadaljeval agent.

Guerra meni, da bi se moral Benzema osvoboditi vpliva nekaterih prijateljev in se raje posvetiti nogometu. ''Karim ne razume, da ima dovolj talenta za osvojitev Ballon d'Or. Njegovi prijatelji bi mu morali svetovati, da ima določene odgovornosti,'' je povedal agent in dodal, da je Benzemajeva prihodnost v državni reprezentanci pod velikim vprašajem.

''Ne želim prehitevati dogodkov, a to bi lahko vplivalo na prihodnost s Francijo. To bo resna stvar, ki ga bo globoko prizadela,'' je sklenil Guerra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.