Šport > Nogomet
11 ogledov

Funkcije pred vsebino

Tugomir Frajman (desno) je po mnenju mnogih razdelil državo na vzhod in zahod. Žurnal24 main
Tugomir Frajman, prvi uradni kandidat za predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS), je s svojo koalicijo presenetil in ujezil marsikoga. Preverili smo odziv nepovabljenih.
 

Preberite še ..

Frajman se predstavi
Intervju: Ivan Simič

Predsednik MNZ Nova Gorica Franc Kopatin je ogorčen. "Na razgovore s kandidatom so bili očitno povabljeni le posvečeni. Volitve so bile izvedene pred volitvami. Verjetno je šlo bolj za funkcije kot za vsebino," je za Žurnal24 povedal Kopatin.

Proti javnim volitvam!
V Novi Gorici se počutijo potisnjene na stran. Prvi mož goriške nogometne zveze je bil oster. "Zelo me moti dogovor pred volitvami in celo namen izvedbe javnih volitev. S tem bi prešteli, kdo je naš in kdo njihov. Mi bomo absolutno proti temu, saj gre tu le za nadzor. To bi bila katastrofa," pravi Kopatin. Prav tako mu ni všeč geografska bližina Frajmanovih sodelavcev. "Bojim se, da bo prišlo do razkola na NZS. Ni naravno, da se vse funkcije osredotočijo na relaciji Murska Sobota–Ptuj–Lendava."

Ivan Simič se bo spopadel s Tugom Frajmanom. © Dejan Mijović

 
Če bo prišlo do najverjetnejšega dvoboja Tugo Frajman Ivan Simič , je Nova Gorica bližje drugemu. "Cenim stališče Simiča, ki ni sprejel ponujenega podpredsedniškega mesta. Simič bi imel v pravilnih razmerah velike možnosti za zmago. Ne dvomim, da bi bila taka odločitev dobra za slovenski nogomet. Simič je kader, ki lahko premakne organizacijo na bolje. Ostali pa tega nikakor ne zagotavljajo," se je ob Frajmana še enkrat obregnil Kopatin.

Gorenjci razočarani
Predsednik MNZ Gorenjska Blaž Vidmar je razočaran, ker je čez noč iz igre izpadel Rudi Zavrl. "Osebno sem pričakoval, da bo Zavrl kandidiral. Vseskozi smo ga podpirali in menimo, da je dobro delal. Če bi še enkrat kandidiral, bi imel našo podporo," je povedal Vidmar, ki ga je presenetilo, da je Frajman svojo kandidaturo vložil brez dogovora z Zavrlom. "Vendarle je bil njegov tesen sodelavec. Na ta položaj ga je postavil Zavrl. Presenetilo me je, da je kandidiral brez dogovora z njim."


Volilni sistem NZS © Sportnet

 
Trenerji neopredeljeni
Rudi Bračič , vodja zveze trenerjev (ZNTS), se z volitvami ne ukvarja pretirano. "Trenerska organizacija nima svojega kandidata. Ukvarjamo se samo s stroko. Prejšnja leta smo bili na strani Zavrla, ker nam je kot edini ponudil sodelovanje." Za zdaj se s trenerji, ki imajo na skupščini tri glasove, še nihče ni pogovarjal. "Čakam, da bo kdo poklical in predstavil program. Na prejšnjih volitvah smo podprli Zavrla, Simič pa nas ni poklical." Želeli smo tudi odziv Zveze nogometnih sodnikov Slovenije, a je mobilni telefon predsednika Vlada Šajna v ponedeljek zvonil v prazno. Sodniki so vedno veljali za močne podpornike Zavrla.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.