Šport > Nogomet
25 ogledov

Funkcionar se ne bo predal brez boja

jerome valcke sepp blatter EPA
Nekdanji generalni sekretar Fife Jerome Valcke bo pravico iskal na mednarodnem športnem razsodišču.

Nekdanji generalni sekretar Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Jerome Valcke je na mednarodno športno razsodišče v Lozani (Cas) vložil pritožbo zoper desetletno prepoved delovanja v nogometu.

Fifa je januarja 2016 Valckeja odpustila zaradi vpletenosti v preprodajo vstopnic svetovnega prvenstva na črnem trgu in zaradi sumljivih televizijskih pogodb. Valcke je prav tako tarča švicarske kriminalistične preiskave, katere jedro predstavlja nekdanji predsednik Fife Sepp Blatter.

Fifa je sicer sprva Valckeja kaznovala z 12-letno prepovedjo delovanja v nogometu, a je pritožbena komisija Fife junija lani kazen znižala za dve leti. Zdaj se je obrnil še na Cas, kakšen bo razplet tega, pa bo znano bržčas šele čez nekaj mesecev.

Valcke, ki so ga obtožili uničevanja dokazov, ko je bil v preiskavi, sicer vztrajno pravi, da ni ničesar naredil narobe.

Leta 2008 so v Valckejevi pisarni Fifinim uradnikom v karibskih državah "prenesli" deset milijonov dolarjev, ki so jim jih namenili nekateri južnoafriški organizatorji svetovnega prvenstva 2010. Ameriški tožilci sumijo, da je šlo v tem primeru za podkupnino za glasovanje o organizatorju SP 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.