Šport > Nogomet
15 ogledov

G. Neville: "Anglija ni dovolj dobra!"

gary neville anglija EPA
Rdeči karton Wayna Rooneyja na tekmi med Črno goro in Anglijo je prva tema pogovorov na Otoku. Napadalcu Manchestra Uniteda kljub uvrstitvi na Euro 2012 grozi, da bo na velikem turnirju po neumnosti izpustil vsaj eno tekmo. Nekdanji reprezentant Gary Neville rojake kljub vsemu poziva, naj se ne slepijo: "Hrbtenica ekipe ni dovolj dobra za tekme proti Španiji, Italiji, Franciji ali Nemčiji," je bil oster nekdanji branilec Manchestra Uniteda.

“Pri rdečem kartonu me je najbolj razočaralo to, da je prikril večje težave. Pri Angliji vedno iščemo izgovor, vedno se ujamemo v malenkosti, raje kot v večje težave in velika težava je, da hrbtenica ekipe ni dovolj dobra," je Gary Neville v kolumni za Mail Online začel z osupljivo, a ne netočno oceno aktualne angleške reprezentance. Moštvo Fabia Capella si je z remijem v Podgorici (2:2) zagotovilo pot na Poljsko in v Ukrajino, naslovnico pa je soigralcem zaradi novega neumnega rdečega kartona ukradel Wayne Rooney. In medtem, ko se angleški mediji že ukvarjajo s tem, kako bo kazen (vsaj ene tekme neigranja na Euru) vplivala na možnosti Anglije, je Neville ostro udaril po treh levih:

"Hrbtenica ekipe v tem trenutku ni dovolj dobra, da se pomeri s Španijo, Italijo, Francijo ali Nemčijo na Euru 2012. Ko hladno pogledam na vse skupaj vidim, da ekipa z Johnom Terryjem, Garyjem Cahillom, Scottom Parkerjem, Garethom Barryjem, Darrenom Bentom in Rooneyjem na osrednjih položajih ni niti približno dovolj dobra, da se pomeri z velikimi državami, kot je Španija."

Neville, zdaj strokovni komentator pri televiziji Sky, je še posebej izpostavil pomanjkanje hitrosti in nogometašev, ki bi lahko igrali na več različnih položajih: "Ne merim na posameznike - med temi imeni je nekaj zelo dobrih nogometašev. Ampak kolektivno, brez Rooneyja, praktično ni hitrosti, zelo malo kreativnosti in praktično nič rotiranja položajev. Primerjajte to s hrbtenico Španije: Carles Puyol, Gerard Pique, Xabi Alonso, Xavi, David Villa in Fernando Llorente," je še zaključil Neville.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.