Šport > Nogomet
20 ogledov

"Galaktik" Neymar prvi, ki je namesto Reala izbral Barço

Perez Midas Real Madrid AS naslovnica Neymar Kaka Ronaldo Beckham Reševalni pas/Twitter
Predsednik madridskega Reala, Florentino Pérez, bo po naznanitvi odhoda Joséja Mourinha v ponedeljek zvečer prekinil svoj molk in gostoval v studiu radia Cadena SER. Mourinho se poslavlja, zdaj so španski mediji svoje topove usmerili v Péreza. "Kralj Midas je izgubil svoj sijaj," se glasi ponedeljkova naslovnica dnevnika AS.

Pomenljiva naslovnica dnevnika AS namiguje na izgubljeno bitko za podpis pogodbe z brazilskim napadalcem Neymarjem. Član Santosa je kljub več milijonov "težji" ponudbi Real Madrida izbral Barcelono, kar je za španske novinarje nevaren precedens.

Florentino Pérez namreč nikoli ni imel težav z nakupi največjih zvezdnikov. Ravno nasprotno - vedno je pripeljal, kogar je hotel. Leta 2001 je Barceloni "ukradel" Luísa Figa, nato so prišli še Zinedine Zidane (2001), Ronaldo (2002), David Beckham (2003), Cristiano Ronaldo in Kaká (oba 2009) toda leta 2013 je dobil prvo večjo košarico, ki mu jo je iz Brazilije poslal Neymar.

"Vse je uspelo. Figo, Zidane, Ronaldo, Beckham, Kaká, Cristiano ... Ampak Neymar zdaj ne. Za Florentina je to madež na obleki. Do sedaj se mu ni mogel izmuzniti noben 'galaktik'. Kar je pogledal, to je dobil, čeprav mu prištevamo tudi nekatere trofeje, ki niso njegove, denimo Cristiana, s katerim so bili dogovorjeni že pred njegovim prihodom," v svojem komentarju piše glavni urednik časopisa Alfredo Relaño.

V ponedeljek prekinja molk

"Ampak bilo je logično: to je bila njegova specialiteta. Kupiti najboljšega, najboljšega, ki je na voljo. To je na veselje navijačev Madrida storil tolikokrat, da je deloval praktično nezmotljiv. Ampak Neymar je po skoraj letu boja odšel k Barçi." 

Poleg športnega dnevnika AS si je Péreza privoščil tudi državni časopis El País, vse to in še več pred Pérezovim ponedeljkovim gostovanjem v studiu radia Cadena SER, kjer bo spregovoril prvič po najavi odhoda Joséja Mourinha.

Neymar | Avtor: Reuters Reuters
Medtem v Kataloniji slavijo simbolično zmago nad večnimi rivali. Neymar je po zadnji tekmi v majici Santosa že dejal, da mu bo "v čast" igrati z Lionelom Messijem, Andrésom Iniesto in Xavijem Hernándezom, medtem ko lokalni mediji špekulirajo, kdaj bo dejansko prispel na Camp Nou.

Datum predstavitve še nejasen

Pri Barçi si želijo, da bi ga kot novega nogometaša predstavili 3. ali 4. junija, takoj po prijateljski tekmi med Brazilijo in Anglijo, ki bo 2. junija na novi Maracani. Neymar bi tako vse potrebno za prestop, skupaj s slavnostno predstavitvijo na stadionu, opravil že pred pokalom konfederacij, ki ga bo gostila njegova domovina.

Nekateri viri so za športni dnevnik Mundo Deportivo sicer potrdili, da bi lahko prihod Neymarja prestavili tudi po turnirju, ki ga bo Brazilija gostila med 15. in 30. junijem. Barcelona je že navezala stik z Brazilsko nogometno zvezo (CBF), s katero se bo dogovorila o natančnem datumu zvezdnikovega prihoda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.