Šport > Nogomet
8 ogledov

Galatasaray z minimalno zmago v osmino finala

Galatasaray Juventus snežni vihar sneg prekinjena tekma
1/9
Reuters
Včerajšnja prekinjena tekma med Juventusom in Galatasarajem se je nadaljevala danes in se končala v prid Galatasaraya, ki je doma premagal Juventus z 1:0.

Snežni metež je preprečil verjetno vrhunec včerajnšnjega sporeda Lige prvakov. Galatasaray in Juventus sta se v neposrednem obračunu za drugo mesto in vozovnico v osmino finala tega tekmovanja borila v Istanbulu, dokler ni sodnik zaradi nemogočih razmer srečanja prekinil po zgolj 31 minutah. Pestnajsturni odmor je bolj koristil domačim, ki so z zadetkom Nizozemca Wesleya Sneijderja v zadnjih minutah tekme prišli do treh točk in napredovanja.

Današnja vremenska napoved je precej bolj vzpodbudna, zato se je UEFA odločila, da ob dveh popoldne izpelje tekmo do konca. Rezultat ob prekinitvi je bil 0:0. Juventusu bi za napredovanje zadostovala že točka, Turki pa so morali napadati zmago, če so želeli prezimiti v najelitnejšem nogometnem klubskem tekmovanju. 

Sneg še kar naletaval na katastrofalno zelenico

V Istanbulu sicer tudi danes sneži, a tekma se je vseeno začela ob predvidenem času. Veliko gledalcev je manjkalo, saj so jim obveznosti preprečile obisk drugega dne tekme, zelenica pa je bila v zelo slabem stanju. Obe ekipi sta imeli tako ogromno težav pri sestavi akcij, saj igrišče ni dovoljevalo lepe in hitre igre. Razbrazdan teren je posledica čiščenja snega, saj so se Turki tega lotili z mini traktorjem, ki pa je naredil več slabega kot dobrega.

Današnjih zadnjih 15 minut prvega polčasa ni postreglo z veliko razburjenja. Pravih priložnosti ni bilo, edini omembe vreden dogodek je morda zamenjava žoge. Po vsega petih minutah tekme se je sodnik namreč odločil za zamenjavo bele žoge z oranžno, ki se uporablja na pobeljenih igriščih, saj je sneg še naprej naletaval.

Slabi streli, obrambe in zlati zadetek

Prva prava priložnost drugega dne tekme se je ponudila v 57. minuti, ko je do strela z roba kazenskega prostora prišel Didier Drogba, a je Gianluigi Buffon njegov strel ubranil. Tudi v nadaljevanju so bili malce bolj konkretni domači, a so bili njihovi streli vsi preslabo namerjeni, kot tudi strel Bonuccija po podaji iz kota v 74. minuti.

Domače navijače je dodatno prestrašil strel Claudia Marchisia v 78. minuti, ki pa ga je Muslera zlahka ubranil. Nato pa je sledila 85. minuta in trenutek, ki je na noge spravil celoten stadion. Dolga podaja je našla Drogbaja, ki je žogo podaljšal do Wesleya Sneijderja, ki je vtekel v kazenski prostor in z natančnim strelom premagal Buffona in Galatasaray pripeljal v osmino finala Lige prvakov.

Liga prvakov, skupina B:

Galatasaray : Juventus 1:0 (0:0)
Sneijder (85)

Galata: Muslera; Chedjou, Semih Kaya, Gökhan Zan; Eboué (od 80. Umut Bulut), Felipe Melo, Selçuk İnan, Riera, Sneijder (od 92.Gülselam); Burak Yilmaz, Drogba.

Klop: Ufuk Ceylan; Nounkeu, Ceyhun Gülselam, Bruma, Yekta Kurtuluş, Emre Çolak, Umut Bulut.

Juve: Buffon; Barzagli, Bonucci (od 90. Giovinco), Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Marchisio (od 87. Quagliarella), Asamoah; Llorente, Tévez.

Klop: Storari; Cáceres, Ogbonna, Padoin, Isla, Giovinco, Quagliarella.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.