Šport > Nogomet
35 ogledov

Galič: "Ferce je treba dobiti s pol moči"

Marinko Galič na tekmi s Češko v dvoboju za Janom Kollerjem. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
"Pričakujem dve gladki zmagi, šest točk, nič drugega," je ob našem klicu odločno izstrelil nekdanji izvrstni branilec Slovenije Marinko Galič, ki ima veliko zaupanja v mlade igralce.

V javnosti se pojavlja vse več mnenj, da si nekateri mlajši reprezentanti, predvsem Josip Iličić in Armin Bačinović, zaslužijo mesto v začetni enajsterici. Galič se ni podal v selektorjevo vlogo, vendar mu zaupanja v mladino ne primanjkuje. "Če jih bo Kek poslal v igro, sem prepričan, da bodo mladi odigrali izvrstno. Navsezadnje sta Iličić in Bačinović nosilca igre v italijanski ligi. Predvsem Iličić igra fenomenalno, zabija gole. Bačinović pa pri svojih komaj dvajsetih letih igra eno najodgovornejših vlog v ekipi, zadnjega vezista. Zanj sem bil že pred enim letom prepričan, da bo prej ali slej nekam šel. Poznam ga malo bolje od drugih in vem, kakšne so njegove 'kapacitete'."

galic | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Galič je igral tudi na zadnji tekmi Slovencev s Ferskimi otoki. Pred desetimi leti na legendarnem Bežigradu: "Ni šlo ravno za odločilno tekmo – takšna je bila ena prej v Beogradu. Šlo je za srečanje, na katerem smo morali potrditi drugo mesto v skupini z zmago. Precej igralcev nam je manjkalo zaradi rumenih kartonov, Zlatko Zahovič pa zaradi poškodbe. Kljub vsemu smo to tekmo rutinsko odigrali in jo dobili s 3:0. Ne verjamem, da se je stanje kaj prida spremenilo. Naši nogometaši so absolutni favoriti. Ferci so takšni, kot so, vsi jih kličejo ribiči …"

Galič se zaveda izbranega navijaškega okusa. Zmaga ni dovolj, ampak … "Pri nas in na tem področju Evrope so navijači zelo občutljivi. Ob prepričljivi zmagi bi radi tudi prepričljivo igro. Če bodo nasprotnike naši malo podcenili in se poigravali, zmagali verjetno bodo, okusa navijačev pa ne bodo zadovoljili. Tudi navijači morajo biti potrpežljivi in vedeti, da na tej tekmi ni treba dati zadnjih atomov moči. Tekmo je treba dobiti s pol moči že zaradi znanja. Če ga imaš, ti ni treba dosti teči. To bodo morali Ferci, da ne bodo dobili veliko golov. To mora biti rutinsko srečanje. Z Estonci bo malo težje, ampak tudi od tam se bomo vrnili s prepričljivo zmago," je sklenil Galič in za zurnal24.si napovedal izid 5:0.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.