Šport > Nogomet
8 ogledov

Galić: "Glavno je, da smo na SP"

galic Žurnal24 main
V sobotnem dopoldnevu smo poklicali nekaj članov zlate generacije in jih povprašali za komentar petkovega žreba skupin za SP. Pravijo, da imamo realne možnosti za napredovanje.

Marinko Galić pravi, da mu je bilo že pred žrebom vseeno, koga dobimo v skupini: „Glavno je, da smo na SP. S tem so fantje naredili svoje in vsi tisti, ki smo to doživeli, vemo kaj to pomeni. Noben politik ne more za državo narediti tako promocijo, kot jo lahko športniki. Sploh pa nogometna reprezentaca.“

 

Noben politik ne more za državo narediti tako promocijo, kot jo lahko športniki.
Marinko Galić

Dodal je, da je skupina kar atraktivna in zanimiva za razmišljanje o napredovanju. Angleži so zanj favoriti in sreča je, da igramo z njimi nazadnje: „Oni bodo takrat svoje probleme že rešili, vendar sem mnenja, da so vseeno nekoliko premočni. Na SP bodo resnično dali vse od sebe, kar za prijateljsko tekmo ne morem reči.“ Za Marinka so Angleži med prvo peterico favoritov za osvojitev prvenstva.

Nekdanji kapetan reprezentance Darko Milanič je dejal, da nam žreb daje možnosti in upanje za napredovanje, vendar opozarja: "Ostalih ekip ni za podcenjevati, kar velja tudi za Alžirijo." Milanič meni, da so v skupini favoriti Angleži. Povedal je "Odkar je njihov selektor Capello, znajo igrati na rezultat in tako bo tudi na SP."

 

Za Američane pravi, da igrajo dober in disciplinaran nogomet, mogoče ne najbolj atraktiven, vsekakor pa bodo trd oreh. Poleg skupine C bi si za naše fante želel le še skupino F, kjer igra Italija, Nova Zelandija, Paragvaj in Slovaška. Poudarja pa, da Paragvaj niti slučajno ni slab in da ne smemo pozabiti, da je dolgo časa kraljeval na prvem mestu južnoameriških kvalifikacij. Najtežja skupina se mu zdi skupina G, ker imata Brazilija in Portugalska veliko znanih in dobrih nogometašev, Slonokoščena obala pa zna presenetiti.

 

Glede na ostale skupine je naša kar ugodna in imamo realne možnosti za napredovanje.
Milan Osterc
Milan Osterc je podobnega mnenja: "Glede na ostale skupine je naša kar ugodna in imamo realne možnosti za napredovanje." Pravi, da je dobro, da prvo tekmo igramo z Alžirci in zadnjo z Angleži. Takrat bo že jasno, v kakšnem položaju bomo. O vprašanju, ali se lahko enakovredno kosamo z Angleži, je dejal: "So velesila in so v krogu favoritov za naslov svetovnega prvaka. Našo priložnost moramo iskati na prvih dveh tekmah."

Milan Osterc pravi, da so Angleži velesila. (Foto: www.alesfevzer.com)

Američani se mu ne zdijo nepremagljiv nasprotnik. Je mnenja, da gojijo podoben nogomet, kot ga naši in zaradi tega bo po njegovem prepričanju tekma težka. Temu pa dodaja, da so naši pokazali, da se lahko kosajo z vsako reprezentanco in da lahko premagajo tudi Alžirijo in ZDA.

Zoran Pavlović meni, da je žreb atraktiven in hkrati težek, saj imamo v skupini dve težki ekipi, Anglijo in ZDA, pa tudi Alžirijo ne podcenjuje. Že podatek, da so izločili Egipčane, nam pove veliko. Tudi on je prepričan, da se Slovenija lahko uvrsti v naslednji krog.

V kvalifikacijah smo dokazali, da lahko premagamo vsakogar.
Zoran Pavlović

O ostalih skupinah je povedal: "Težko je priti v ugodno skupino, ker so vse reprezentance močne. To pove že dejstvo, da so uvrščene na SP." Pavlović pravi, da se lahko enakovredno kosamo z Angleži in dodaja: "V kvalifikacijah smo dokazali, da lahko premagamo vsakogar in tudi optimizem, s katerim gremo na SP bo le še pripomogel k uspehu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.