Šport > Nogomet
7 ogledov

Galić je za Filekovića

Suad Fileković, tudi že član slovenske reprezentance, bo več Mariborčan. Žurnal24 main
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek ima za mesto v obrambi ob Boštjanu Cesarju dva kandidata. Proti Severnim Ircem Marko Šuler ali Suad Fileković?

Slovenska reprezentanca je proti Čehom spet delovala čvrsto v obrambi. Ker je imel selektor Matjaž Kek ogromno težav s sestavo zadnje vrste, ga je tekma brez prejetega zadetka še bolj razveselila. Ob povratku proti Čehom suspendiranega Marka Šulerja pa se postavlja dilema. Naj Kek ostane pri obrambi s Suadom Filekovićem ali v ekipo vrne branilca belgijskega Genta?

Galić: Kek ne bo menjal
Za mnenje smo poprosili enega od naših najboljših branilcev vseh časov, Marinka Galića. "Jaz mislim, da ne bo menjal nič, da bosta igrala Fileković in Cesar. File je bil ob standardno dobrem Novakoviću proti Čehom naš najboljši igralec," pravi dolgoletni prosti branilec naše izbrane vrste.

Belfast druga zgodba
Igra proti Češki v Mariboru pa Galića ni navdušila. "Z mojega stališča ta tekma ni merilo ničesar. V Belfastu naš čaka nekaj povsem drugega. Irci gredo doma sto na uro. Že od malega igrajo na preskok, zelo močni so po bočnih položajih, ki so naša velika slabost. Naši se bodo morali privaditi na to. Tudi za Filekovića bo to nekaj novega. Drugače bo kot na stadionu, ki ga pozna kot lasten žep," na previdnost opozarja Galić in svari pred evforijo. "Bojim se, da nam bo še kako žal za tekmo s Čehi. V njo smo šli preveč bojazljivo. Morali bi se zavedati, da smo boljši od njih. Čehi tako slabi že dolgo niso bili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.