Šport > Nogomet
16 ogledov

Galliani: "Barça naj, a Milan ima več trofej!"

Massimiliano Allegri Adriano Galliani Žurnal24 main
Vse je bilo pripravljeno za visokonapetostno srečanje med trenerjem Barcelone Josepom Guardiolo in napadalcem AC Milana Zlatanom Ibrahimovićem, toda nekdanji igralec Barçe se je poškodoval na včerajšnjem treningu rdeče-črnih in ostal doma. Barcelona v torek (ob 20.45) na Camp Nouu začenja obrambo naslova, kar v zgodovini Lige prvakov ni uspelo še nobeni ekipi. Fernando Torres se je pri Chelseaju znašel v novih težavah, tokrat ne zaradi slabe forme.

"Ta ekipa brez Guardiole ne bi bila to, kar je, Barcelone pa ne bi zamenjal za nič na svetu," je v intervjuju pred tekmo povedal prvi zvezdnik Kataloncev Lionel Messi. Njegovega trenerja Josepa Guardiolo je Zlatan Ibrahimović po odhodu iz kluba primerjal s "filozofom" in "Gandhijem", eden drugemu pa se od takrat naprej spretno izogibata.

Pep se je po nepričakovanem ligaškem remiju pri Real Sociedadu (2:2) morda lahko izognil švedskemu napadalcu, a ne tudi kritikam, saj je tekmo začel brez Messija, Davida Ville in Andrésa Inieste, za nameček pa se je za dva meseca poškodoval še novinec Alexis Sánchez. "To je lekcija za prihodnost," je po tekmi trezno razmišljal Guardiola. V zadnjo vrsto naj bi se po dolgotrajni odsotnosti nocoj vrnil kapetan Carles Puyol.

Milan je Serie A v petek začel z remijem proti Laziu (2:2), ko sta za povratek zabila Ibrahimović in nekdanji napadalec Real Madrida Antonio Cassano. "Mirni smo. Igrala bosta (Alexandre) Pato in Cassano, dva šampiona. Barcelona je najmočnejši klub na svetu, a Milan je tisti, ki ima več naslovov," samozavesti kljub poškodbi Ibrahimovića ni izgubil direktor sedemkratnih prvakov Adriano Galliani.

AVB bo preiskal Torresa

Pri Chelseaju se poleg gostovanja Bayerja Leverkusna z nekdanjim nogometašem modrih Michaela Ballacka na čelu ukvarjajo predvsem z (ne)formo Fernanda Torresa. Mladi Daniel Sturridge je namesto Španca začel zadnjo ligaško tekmo in navdušil tudi trenerja Andréja Villasa-Boasa, Portugalec pa je zdaj še potrdil, da bodo v klubu podrobno pregledali tudi zadnji Torresov intervju za uradno stran španske lige, v katerem naj bi kritiziral "stare" in "zelo počasne" soigralce, kar je nekdanji napadalec Atlética Madrida že zanikal.

"Temeljito iščemo posnetek tistega intervjuja," je povedal Villas-Boas. "Videli bomo, če se bodo stvari ujemale. Radi bi se še malce bolj poglobili. Kakorkoli gre za zorni kot enega igralca. Mislim, da to ni zorni kot, ki ga deli tudi trener. Včasih mi ni treba deliti mnenj s svojimi igralci."

Ramsey odpadel za Dortmund

Liga prvakov se v velikem slogu vrača v Dortmund, kjer so na koncu prejšnjega stoletja igralci, kot so Karl-Heinz Riedle, Lars Ricken, Stéphane Chapuisat in Andreas Möller pod taktirko Ottmarja Hitzfelda osvojili tudi edini naslov v zgodovini kluba. Novi navdušujoči val talentiranih nogometašev zdaj vodi Jürgen Klopp, ki ga po brezhibni šampionski sezoni 2010/11 zdaj čaka prvi resni evropski preizkus. Na Westfalen namreč prihaja Arsenal, končno okrepljen, a ne brez težav. Vezist Aaron Ramsey namreč ne bo odpotoval v Dortmund, mediji pa ugibajo, da si je na zadnjem treningu poškodoval gleženj, saj topničarji v uradni izjavi niso navedli dodatnih pojasnil. Ob odsotnosti Jacka Wilsherja in odhodih Samirja Nasrija ter Cesca Fábregasa je to nov udarec za zvezno vrsto Londončanov.

Liga prvakov, pari 1. kola, torek (ob 20.45):

Skupina E

Chelsea – Bayer Leverkusen
Genk – Valencia

Skupina F
Olympiacos – Olympique de Marseille
Borussia Dortmund – Arsenal

Skupina G
FC Porto – Šahtar Doneck
APOEL Nikozija – Zenit Sankt-Peterburg

Skupina H
FC Barcelona – AC Milan
Viktoria Plzeň – BATE Borisov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.