Šport > Nogomet
31 ogledov

Galliani: Jokal sem, ko sem prodal Kakája

adriano galliani EPA
Dogoletni izvršni direktor AC Milana Adriano Galliani je priznal, da je leta 2009, ko se je Kaká s San Sira preselil na Santiago Bernabéu, potočil nekaj solz.

Adriano Galliani, desna roka lastnika AC Milana Silvia Berlusconija, je pred dnevi šokiral z izjavo, da se po 28 letih umika z mesta izvršnega direktorja italijanskega prvoligaša.

Gallini si je po sestanku z nekdanjim premierjem premislil in ostaja pomemben člen kolektiva, kjer si kruh služi tudi slovenski reprezentant Valter Birsa.

''Ko zmaguješ, razmišljaš o tem, da bi nadaljeval in še naprej nizal zmage, podobno pa je tudi takrat, ko ti ne gre vse po načrtu. To sem povedal predsedniku. Potem pa pride trenutek, ko se vse spremeni. Po 28 letih pri AC Milanu še vedno trdim, da je ta šport cikličen. Na štirih gostovanjih smo iztržili šest točk, medtem ko smo jih prej osvojili zelo malo. Zdaj moramo najti kontinuiteto, saj imamo velik zaostanek, a če bomo še naprej zmagovali, lahko napredujemo po lestvici,'' je povedal Galliani.

kaka | Avtor: EPA EPA
AC Milan se trenutno nahaja osmem mestu lestvice Serie A in ima 20 točk zaostanka za vodilnim Juventusom. Od petega mesta, ki še vodi v Evropsko ligo, pa rossonere loči 10 točk.

Kakája sprejeli z odprtimi rokami

Galliani je prepričan, da je bila vrnitev Kakája ključna za prihodnost milanskega kluba. ''Jokal sem, ko sem leta 2009 prodal Kakája, in lahko se zahvalim bogu, da sem 31. avgusta brez predhodnega dogovora odpotoval v Madrid, kar je sprožilo Kakájevo vrnitev v ekipo,'' je povedal Galliani.

Odločitev italijanskega poslovneža, ki je uspel rešiti nesoglasja s hčerko Silvia Berlusconija, je razveselila tudi trenerja Massimiliana Allegrija. ''Nisem imel nobenega dvoma. Z rezutati bomo poskusili upravičiti pričakovanja kluba,'' je dejal Allegri.

Prešerno vzdušje spet vlada tudi v garderobi rdeče-črnih, kar je potrdil Riccardo Montolivo. ''Predsednikovo naznanilo je prišlo v pravem trenutku,'' je povedal italijanski vezist in dodal, da je po napornem tednu spet vse v najlepšem redu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.