Šport > Nogomet
52 ogledov

Galliani udaril: "Odhajam, tako se ne dela!"

Galliani AC Milan Milano direktor podpredsednik EPA
Pri AC Milanu se obetajo tektonske spremembe – izvršni direktor kluba Adriano Galliani je namreč po 27 letih napovedal svoj odhod.

"Odhajam z ali brez prekinitve pogodbe," je za agencijo ANSA v petek povedal Adriano Galliani. Legendarni prvi operativec AC Milana je po slabem začetku sezone postal ena glavnih tarč nezadovoljstva navijačev, italijanski mediji pa so že pred tedni poročali, da si ga želi odstaviti Barbara Berlusconi, ki ob težavah očeta Silvia vodi posle na San Siru.

"Utrpel sem resno osebno škodo, tako se ne opravlja prestrukturiranja. To je potrebno storiti elegantno. Odstopam za pravico," je še dodal Galliani, ki je razkril, da se bo poslovil po zadnji domači tekmi v skupinskem delu Lige prvakov, 11. decembra proti Ajaxu. 

Klub brez komentarja

Berlusconijeva je pred kratkim dejala, da Milan po letih stagnacije potrebuje "novo filozofijo", čeprav je večkrat zanikala, da želi odžagati prav enega od simbolov rdeče-črnih. Klub njegovih besed uradno še ni komentiral.

Milan, Galliani je kot enega zadnjih v klub pripeljal slovenskega reprezentanta Valterja Birso, je po slabem začetku ligaške sezone šele na 13. mestu v Serie A, kjer je uspel s tremi zmagami in petimi porazi zaenkrat zbrati zgolj 14 točk.

Prvič "počilo" po porazu s Fiorentino

Galliani je na položaju vse od prihoda Berlusconija, ki je klub v velikih težavah prevzel leta 1986, kot desna roka padlega italijanskega premierja pa je bil ključni mož vseh kasnejših uspehov na zelenicah in na tržišču.

Rdeče-črni so z Gallianijem osvojili 28 pokalov, od tega osem prvenstev, petkrat so slavili v Ligi prvakov in dvignili tudi pokal za naslov svetovnega klubskega prvaka. Dolgoletni Berlusconijev zaveznik ima mnogo bolj hladen odnos z njegovo hčerjo, ki naj bi se ga zaradi napak pri prestopih želela znebiti po nedavnem domačem ligaškem porazu s Fiorentino (0:2). 

Kaka Giorgos Samaras Celtic AC Milan Liga prvakov | Avtor: Reuters Reuters

Nič od razvoja mladih

Pri Milanu so pred sezono obljubljali, da se bodo osredotočili na razvoj mladih igralcev, vseeno pa so znova zapravili kar 27 milijonov evrov za okrepitve, le malce manj od aktualnega prvaka Juventusa in mestnega tekmeca Interja, ki sta po prvih kolih že daleč spredaj.

Klub sta brezplačno okrepila Kaká in Birsa, enajst milijonov evrov pa so zapravili za napadalca Alessandra Matrija, ki je zaenkrat zabil le en gol. Ganski zvezdnik Kevin-Prince Boateng je po hitrem postopku prestopil k Schalkeju 04 le nekaj dni po tem, ko je zabil ključne zadetke za uvrstitev v Ligo prvakov.

Fenucci, Leonardi ali Sogliano

Nezadovoljni navijači so poleg Gallianija in igralcev na zob vzeli tudi trenerja Massimiliana Allegrija, skupina okrog 300 privržencev rdeče-črnih pa je prejšnji vikend po remiju z Genoo (1:1) na domačem San Siru blokirala izhod lastnih nogometašev, ki sta jih nato pomirila šele "staroselca" Kaká in Christian Abbiati.

Direktor AS Rome Claudio Fenucci, izvršni direktor Pietro Leonardi in športni direktor Hellas Verone Sean Sogliano so vsi kandidati za Gallianijevega naslednika, Milan pa bo verjetno iskal tudi novega športnega direktorja, glede na to, da mu bo skozi vrata verjetno sledil tudi Ariedo Braida.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.