Šport > Nogomet
1199 ogledov

Galtier zavrača vse obtožbe: "To je narobe, popolnoma narobe"

Christophe Galtier Epa
Nekdanji trener francoskega PSG-ja Christophe Galtier bo svojo nedolžnost dokazoval na kazenskem sodišču v Nici.

Nekdanji trener francoskega PSG Christophe Galtier je zanikal obtožbe o rasizmu. "To je narobe, popolnoma narobe. Ljudje v nogometu me poznajo, igralci me poznajo, odgovorni me poznajo, vedo, kdo sem," je dejal 57-letni Francoz v današnjem intervjuju za Canal+, poroča L'Equipe. Galtier meni, da so obtožbe "nepravične".

Obtožbe proti Galtierju so prišle na plan prek elektronske pošte, ki je pricurljala v javnost. Temeljijo na dogodku iz časa, ko je Galtier deloval kot trener Nice, preden se je preselil v Pariz.

Christophe Galtier | Avtor: Epa Epa

V elektronskem sporočilu iz avgusta 2021, kmalu po tem, ko je Galtier prevzel položaj, je takratni športni direktor Nice Julien Fournier obtožil trenerja, da je dejal, da je v ekipi iz južne Francije preveč temnopoltih in muslimanskih igralcev.

Pravosodje zdaj preiskuje 57-letnega Galtierja in njegovega sina, oba sta bila konec junija začasno priprta. Galtier naj bi se pred sodiščem v Nici pojavil 15. decembra.

"Pojasnil bom, dokazal bom resnico," je dejal Galtier v intervjuju. Kot je dodal, si spet želi delati kot trener in ima že ponudbe nekaj klubov.

Galtier bo moral pred kazensko sodišče v Nici zaradi obtožb moralnega nadlegovanja in diskriminacije na podlagi dejanske ali domnevne pripadnosti ali nepripadnosti določeni etični skupini, narodu, domnevni rasi ali veri.

Kaznivo dejanje se lahko kaznuje s triletno zaporno kaznijo in z globo v višini 45.000 evrov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.