Šport > Nogomet
16 ogledov

Gascoigne: Pustite me umreti

Paul Gascoigne in alkohol sta nerazdružljiva že od časov, ko se je Gazza še akti Žurnal24 main
Nekdanji angleški nogometni zvezdnik Paul Gascoigne boleha zaradi preobilja zaužitega alkohola in depresije, a kljub temu odklanja zdravniško pomoč in pričakuje hitro smrt.
 

Preberite še

Šale Paula Gascoigna

V javnost so prišle podrobnosti zadnjega incidenta nekdanjega angleškega nogometnega reprezentanta Paula Gascoigna , ki naj bi poskušal narediti samomor. Gazza naj bi se predoziral z alkoholom in tabletami. Pretekli teden se je Gascoigne mudil na portugalskem, kjer se je prijavil na zasebno kliniko za odvajanje od alkohola.


Gascoigne v družbi svoje žene in hčerke. © AFP

 
Gascoignevo potrpljenje na kliniki ni dolgo trajalo. Hitro je pobegnil in svoje zatočišče našel v hotelu s petimi zvezdicami. Viri pravijo, da sta ga njegova žena Sherly in hči Bianca prosili, naj se vrne v rehabilitacijski center, on pa jima je na vulgaren način odgovoril s "fuck off" in zahteval, da odideta in ga pustita v miru umreti.

Kasneje so Gascoigna našli na pol nezavestnega, očitno pijanega in predoziranega s tabletami. Prepeljali so ga v bolnišnico, kjer so mu izpraznili želodec, ki je bil po opisu zdravnikov skoraj uničen. Čeprav šteje šele 41 let, je nekdaj eden najbolj priljubljenih angleških nogometašev obupal nad življenjem in prošnjami po opustitvi alkohola vdove še enega velikega nogometaša Georga Besta , ki je umrl prav zaradi kronične zasvojenosti od alkohola. Alex Best je preko medijev sprožila apel za rešitev Gascoigna, vendar pa je vprašanje kaj lahko oblasti v zdravstvu naredijo, če odrasla oseba odkloni terapijo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.